28. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron lõi käed maailma tipptöösturiga

Arno Kütt.
Foto: Andras Kralla
Viljandis pakiautomaate tootev Cleveron lõi käed uue partneri, Hispaania tekstiilikontserni Inditexiga.

Eestis on börsifirma Inditex enim teatud rõivabrändi Zara omanikuna. Inditex on aga näiteks veel brändide Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka ja Stradivarius taga.

Täna Äripäeva konverentsil Äriplaan esinev Cleveroni juht ja asutaja Arno Kütträäkis intervjuus Äripäevale, et kokkuleppe sõlmisid nad Inditexiga aasta tagasi. Uus partner pani Hispaanias esimese Cleveroni pakiautomaadi püsti sel kuul.

Järgneb intervjuu Arno Kütiga.

Kuidas te Inditexiga jutule saite?

Meil on oma võrk Hispaanias. Seal on koostööpartner, kes on meie masinatega ehitanud Hispaanias üles pakiautomaatide võrgu. Cleveronil on ka pisike osalus selles ettevõttes. Nagu Eestis on SmartPost. Sealtkaudu otsisime, kuidas saaks laiendada müüki. Nii meie Hispaania partner jõudiski Inditexini ja tutvustas meie robotit.

Leppis kohtumise kokku ja ütles, et …

(Katkestab) Leppis kohtumise kokku ja väga positiivne oli esimesel kohtumisel, kui öeldi, et siin on sada pakkujat olnud, aga meie oma on esimene, mida nad on valmis katsetama. Teised pakkusid tavalisi pakikappe. Robotilahendust ei olnud.

Kui pikalt läbirääkimised käisid?

Inditex on selline, et kõik tehakse kohe ära. Pikalt ei mõelda. Kui on äge asi, siis on suhtumine, et testime ja lähme pikkade sammudega edasi. Meil oli pool aastat ette teada, et peame esimese masina Hispaaniasse üles panema. Oli üheksa kuud tagasi teada. Masin on üleval, kliendid kasutavad. Septembris oli uue poe avamine Inditexi peakorteri läheduses. See ei ole päris sama toode, mis meil on Walmartis. Meil oli plaanis toodet edasi arendada, see polnud Inditexile tehtud, kohandasime tema jaoks.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077