Autor: Mait Kraun • 14. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahjumis Kohila Vineer palkas sada töötajat

Kohila Vineeri uus hoone.
Foto: Eiko Kink
Vineeritootmisega alustav Kohila Vineer sai kolm miljonit eurot kahjumit. Ettevõte palkas juurde 114 töötajat ning kolme aasta jooksul loodab ettevõte juba täisvõimsusel vineeri toota.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et spooni ja vineeri tootmisega tegeleva Kohila Vineer OÜ müügitulu langes 22 protsenti, 8,10 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus aga lausa 2,92 miljoni euroni. Veel aasta varem teeniti 334 856 eurot kasumit.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 150 inimest, seda on aasta varasemast 93 võrra rohkem. Käive töötaja kohta kukkus 70 protsenti, 53 983 euroni. Keskmine brutotasu ulatus 672 euroni kuus.

„Eelmisel majandusaastal viidi lõpule tehase laiendamine ning alustati vineeri tootmisseadmete seadistamise ja testimisega, et minna üle vineeri tootmisele,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. Seni tegeles Kohila Vineer spooni tootmisega.

„Jätkati koostööd Eesti metsaomanikega nii erasektoris kui ka avalikus sektoris. Loodi juurde 114 töökohta. Sel aastal plaanitakse alustada vineeri tootmist. Täisvõimsuseni plaanitakse jõuda lähima kolme aasta jooksul.“

Kohila Vineeri emafirma on Läti ettevõte AS Latvijas Finieris. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077