29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron loodab aasta lõpuks 100 töötajani kasvada

Arno Kütt.
Foto: Andras Kralla
Pakiautomaatide tootja Cleveron AS plaanib käesoleva aasta lõpuks 100 töötajani kasvada, ütles ettevõtte juht Arno Kütt intervjuus Äripäevale.

„Palkame spetsialiste, IT-inimesi, insenere, projektijuhte. Eelmise aasta lõpus oli meil 45 töötajat, loodame aasta lõpuks 100 töötajani kasvada,“ ütles Kütt intervjuus.

„Palgakasv on samuti tuntav, üleüldse on palkade kasv Eestis selgesti tuntav. Üks kalkulatsioon, mida ma olen teinud, on, et kui palgad kahekordistuvad ja sa siis ei suuda elujõuline olla, siis on midagi valesti,“ lisas ta.

Veel ütles Kütt, et Viljandis tegutsemine ei ole rist ja viletus. „Kaugus Tallinnast ei määra ka mitte kuidagi, kui meie turud on hoopis teisel pool ookeani. Pigem on probleem Eestiga. Lennuühendused ja muud logistilised probleemid,“ tõi ta välja kitsaskohad.

„Tööjõuga, jah, on Viljandis keerulisem. Kuna me vajame just tippspetsialiste ja kui me ka leiame sellise, kes on valmis Viljandisse tulema, siis tõenäoliselt tema pere teine pool, kes ka tihtipeale on tippspetsialist, tal on raske Viljandisse tööd leida,“ märkis Kütt ja lisas, et ühe lahendusena on ettevõte kaalunud võimalust, et firma kompenseeriks aasta jooksul selle Viljandisse koliva pere kulud. „Et inimene leiaks töö ega kaotaks aasta sissetulekut.“

Ka riik saaks Küti hinnangul abiks olla. „See on regionaalpoliitika osa. Kui tippspetsialist saab väljaspool Tallinna või Tartut tööd, siis üks meede võiks olla see, et riik aitab kompenseerida seda mingi perioodi. See ei ole midagi unikaalset. Maailmas selliseid asju tehakse,“ ütles Kütt.

Loe pikemat intervjuud Arno Kütiga Äripäevast.

NB! Arno Kütt esineb 28. septembril Äripäeva korraldataval ja Eesti suurimal majanduskonverentsil Äriplaan 2018. Tutvu programmiga ja registreeri SIIN

Autor: Marili Niidumaa, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077