Autor: Mait Kraun • 10. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Madratsitootja Hilding Anders kasvatas Eestis käivet

Hilding Andersi tootmine Eestis.
Foto: Hilding Anders
Madratseid tootev Hilding Anders Baltic kasvatas käivet viiendiku võrra ning teenis ligi 1,4 miljonit kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kodutekstiili tootmisega tegeleva Hilding Anders Baltic ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 21 protsenti, 34,27 miljoni euroni. Ärikasum langes 342 463 euro võrra, 1,39 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 300 inimest, võrreldes 2015. aastaga palgati juurde 49 töötajat. Käive töötaja kohta tõusis protsendi võrra, 114 221 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 10 protsenti, 1401 euroni kuus.

„2016. aastal oli põhitoodanguks tepitud madratsikatted, mida müüdi kontserni teistele ettevõtetele, samas ollakse ka Baltikumi turul oma valmismadratsitega Sleepwelli kaubamärgi all,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „2017. aasta eesmärgiks on suurendada käivet Baltikumis ja jääda Skandivaavia suunal samale tasemele 2016. aastaga.“

Ettevõte kuulub Euroopa suurimasse vedrumadratseid tootvasse kontserni Hilding Anders International Group. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077