Autor: Tööstusuudised.ee • 13. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik toetab miljoni euroga ettevõtjate liitumist tehnovõrkudega

Urve Palo.
Foto: Raul Mee
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo allkirjastas ettevõtjate võrkudega liitumise programmi määruse, millega antakse toetust ettevõtjatele, kes soovivad liituda elektri-, side ning vee- ja kanalisatsioonivõrkudega või parandada olemasolevaid ühendusi.

„Pean oluliseks soodsate tingimuste loomist ettevõtlustegevuse edendamiseks üle-eestiliselt, kuid peaasjalikult väiksema konkurentsivõimega piirkondades,“ selgitas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo pressiteates. 

„Programmi tulemusel kasvab ettevõtlustegevus ja seeläbi luuakse uusi töökohti üle Eesti,“ lisas minister.

Toetuse minimaalne omafinantseering on 40% ning toetuse summa on 5000–100 000 eurot. Üks ettevõtja saab toetust taotleda ka kombineerituna erinevate võrkudega liitumiseks, tingimusel, et toetuse kogusumma ei ületa 100 000 eurot ega 60% projektide kogumaksumusest. Toetust saab taotleda nii alustav kui tegutsev ettevõtja.

Toetusmeedet rakendab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Programmi eelarve selleks aastaks on miljon eurot.

Loodavas võrkudega liitumise programmis saab toetust taotleda üle-Eestiliselt, välja arvatud Tallinna linn koos ümbritsevate valdadega ning Tartu linn.

2016. aastal viidi läbi pilootprogramm elektrivõrkudega liitumise toetamiseks neljas Eesti maakonnas: Ida-Virumaal ning Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Pilootprogrammi raames laekus seitse toetustaotlust, millest rahuldati viis, kogusummas 112 000 eurot. Toetust said: OÜ ALCANTRA (Põlvamaa), OÜ Pargi puukoda (Võrumaa), Arke Lihatööstus AS (Põlvamaa), Estopuit OÜ (Põlvamaa) ja OÜ Well Tehnoloogia (Ida-Virumaa). Toetuse summad jäid 5000–50 000 eurot vahele, omafinantseering pidi projektist moodustama vähemalt 50%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077