2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wendre juht: tööjõud on Eesti majanduse nõelasilm

Vahur Roosaar
Foto: Eiko Kink
Radikaalne maksusüsteemi muutmine võib ohustada seda, mis meil juba olemas on, ja uued välisinvesteeringud enam Eestisse ei tule, hoiatab tekstiilitootja Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar.

„Meie arvates on praegu Eesti kõige suurem probleem seotud tööjõuga. Inimesi elab siin vähe. Ettevõtlus on hästi arenenud ja konkurents tööjõu pärast loob olukorra, kus kulud kasvavad kiiresti, aga inimesed leiavad väga kiiresti tööd ja nende hoidmine on keeruline,“ ütles Roosaar Äripäevale.

„Mis puudutab makse, siis loodan, et riik ei suurenda bürokraatiat ega tekita palju uusi makse. See on see koht, mis ettevõtluskliimat ohustab. Radikaalne maksusüsteemi muutmine võib ohustada seda, mis meil juba olemas on, ja uued välisinvesteeringud enam ei tule. Peab olema arusaam, et Eesti konkureerib lätlaste, leedulaste, poolakate, teiste Kesk-Euroopa riikidega ja meie majanduskeskkond ei tohi olla kehvem. Me ei ole veel nii tugevad, et suudaks turge mõjutada, ja väga palju sõltub sellest, kui positiivse investeerimiskohana nähakse meid Rootsis või Soomes,“ lisas ta.

Veel ütles Roosaar, et Eestil on ka muid miinuseid, võrreldes teistega. Näiteks välistööjõu regulatsioon, kas ja kuidas lubatakse tööjõudu Eestisse tuua. „Mõnes riigis on need asjad palju lihtsamad,“ sõnas Roosaar.

Roosaare sõnul on kindlasti Eestis probleemiks kallis energia. „Energiamahukad ettevõtted on keerulises seisukorras, samas võiks investeeringuid sinna tulla oluliselt rohkem,“ märkis ta.

Loe pikemat intervjuud Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077