Autor: Marge Ugezene • 27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gaas sõdib valitsuse otsuse vastu

Eesti Gaasi juht Ants Noot.
Foto: Raul Mee
Eesti Gaas tahab, et õiguskantsler hindaks, kas gaasiaktsiisi tõus on õigustatud. Gaasi senise kallinemisega on ettevõtted juba hoobi saanud.

„Jaanuaris oli gaasiaktsiisi arve 7000 eurot suurem, kui oleks eelmisel aastal olnud,“ ütles köögiviljakasvataja Grüne Fee juht Raivo Külasepp ja nentis, et kui gaasiaktsiisi kosumine kiireneb, läheb olukord veel nutusemaks. "Kuna aktsiisitõus halvendab meie konkurentsivõimet, siis on sellel ka pidurdav mõju investeerimisotsustele."

Varem kulutas Grüne Fee aastas gaasile pea 8 miljonit eurot. Kallinev gaas sundis aga vahetama energiaallikat, misjärel kukkus gaasi eest makstav summa 5 miljonile eurole. Külasepp ennustab, et hinna tõustes väheneb selle tarbimine veelgi.

Eesti Gaasi nõukogu esimees Ain Hanschmidt tunnistas jaanuaris, et kahetseb Eesti Gaasi ostu, kui mõtleb gaasiaktsiisi ootamatule tõusule. “Eks oleme praegu hirmul,” lausus Hanschmidt, kelle arvutused ütlevad, et gaasiaktsiis kosub 2014. aastast kuni 2020. aastani 3,4 korda.

Eesti Gaas pöördus nüüd õiguskantsleri poole, kuna eelmise aasta lõpul vastu võetud seadus läheb ettevõtte hinnangul vastuollu põhiseadusega.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077