Autor: Tööstusuudised.ee • 22. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere hakkab Uus-Meremaale sealiha eksportima

HKScani juhi Anne Mere sõnul kestab meretransport Eestist Uus-Meremaale 2 kuud.
Foto: Andres Haabu
HKScan Estoniale kuuluv Rakvere lihakombinaat saatis eelmisel kevadel Uus-Meremaale proovikonteineri ning nüüd on sealt esimesed tellimused kohale jõudnud, teatas ettevõte.

Eeldatavaks igakuiseks müügimahuks prognoosib HKScan 100 tonni kuus.

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere sõnul müüvad nad sealiha hulgimüügiga tegelevatele ettevõtetele, kelle kliendid on kohalikud toidutööstused ja restoranid.

„Meretransport Eestist Uus-Meremaale kestab kaks kuud, kuid samas pole sugugi kallim kui autotransport näiteks Lõuna-Euroopasse. Lisaks on meil nendega vastupidised aastaajad, mis loob lisavõimalusi erinevate lihatükkide müügiks ka sel ajal, kui meil endal näiteks talvisel või suvisel ajal mõnele tükile nõudlus puudub,“ lisas Mere.   

HKScani netokäive oli eelmisel aastal 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7300 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077