Harro Puusild • 13. veebruar 2017
Jaga lugu:

Mika Lammi: Eesti on blockchain-tehnoloogia omandamisel edukas

Internet of Things ärivaldkonna arendusjuht ja blockchain’i spetsialist Kouvola Innovation-s Mika Lammi  Foto: Erakogu

Soome, Rootsi, Eesti ja Läti ettevõtted on teinud suuri edusamme blockchain-tehnoloogia kasutamise ja rakendamise omandamisel, ütleb Pärnu Tarneahelakonverentsil esinev Mika Lammi.

Mis on blockchain tehnoloogia ja kuidas aitab see tarneahelat ja logistikaäri paremaks muuta?

Kokkuvõtlikult võib öelda, et blockchain on väga erilist sorti andmebaas, millele on vormimise käigus antud täiesti uued ja ainulaadsed omadused, näiteks on andmed absoluutselt muutmatud ja seega rikkumata. Samuti on andmevahetus usaldusväärsem kui ühegi varem väljatöötatud andmebaasi tehnoloogia puhul.

Mika Lammi esineb 2. ja 3. märtsil toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil "Hoiame kokku", kus räägib teemal "Blockchain-tehnoloogia ja selle seos tarneahelaga: Kouvola Innovations’i koostöö lugu Skandinaaviamaades". 

Lisainfo ja registreerimine SIIN.

Kas te arvate, et Soome, Rootsi, Eesti ja Läti ettevõtted on tehnoloogiaga kaasas käinud või on ikka veel vaja palju vaeva näha, et uut tehnoloogiat siinkandis tutvustada?

Ülalmainitud riikides on ettevõtted on teinud suuri edusamme blockchain-tehnoloogia kasutamise ja rakendamise omandamisel. Ometi on minna veel pikk tee, sest tehnoloogia ise on alles küpsemise viimases järgus. Tööstuslikul tasandil ja laias mastaabis seda alles hakatakse rakendama ja alles pärast seda saame lõplikult öelda, et blockchain on päral.

Räägite Pärnu konverentsil SmartLogist. Mis on SmartLog?

SmartLog on üks esimesi katseid tõestada, et blockchain’i tasubrakendada selleks, et lahendada tööstuse tasandil tekkinud probleemi. Selle projekti ulatus, aga ka otsene mõju logistikatööstusele muudavad selle väga huvitavaks vaatlusobjektiks ka teistele tööstussektori inimestele.

Te olete selle projekti kallal töötanud neljas riigis. Kui kaugele te hetkel olete jõudnud?

Praegu selle intervjuule vastates oleme paika pannud esimese akadeemilise uurimistöö tegevuskava mustandi, pannud paika esimesed pilootettevõtted, kes hakkavad projektis osalema, astunud nendega kontakti, värvanud katsetusteks tubli valimi tarneahelaomanikke ja nüüd on vaid nädalate küsimus, millal saame alustada arendustööga. Esialgseid tulemusi, mida avalikkusega jagada, ootan juba enne 2017. aasta suve.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt