10. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikum veab Soome lihatööstusettevõtet

Anne Mere asus Teet Soormi asemel ettevõtet juhtima möödunud aasta lõpus.
Foto: Andres Haabu
Soome lihatööstuskontsern, millele kuulub ka Rakvere Lihakombinaat, teatas nädala algul, et nende eelmise aasta kasum oli nõrk ega ületanud ootusi, kuid jääb rahule Baltikumi numbritega.

Rootsis kaotati turuosa ning tulemused jäid tugevalt 2015. aasta numbritele alla. Kogu kontserni eelmise aasta tegevuskasum oli 13,2 miljonit eurot, samas kui aasta varem ulatus see 21,5 miljoni euroni. Vähenes ka netokäive, mille suuruseks möödunud aastal oli 1,872 miljonit eurot, samas kui aasta varem ulatus see 1,917 miljoni euroni.

Ettevõtte tegevjuht Jari Latvanen tõi välja, et ainsana toetas kontserni kasvu Baltikum, mis on praegu ka nende väikseim turg. „Ainult Balti riigid olid suutelised aasta lõikes oma tegevuskasumit suurendama,“ sõnas Latvanen börsiteates. Netokäibes suutis marginaalselt tulemusi parandada ka Soome.

Eelmise aasta lõpus vallandatud HKScan Eesti tegevjuht Teet Soorm kirjutas aga Facebookis, et pidu Baltikumis ei kesta kaua. „See muinasjutt sai eelmisel aastal koos Latvaneni otsusega läbi ja käesoleval aastal tulevad ka HKScan Baltikumi äris suured tagasilöögid,“ viitas ta enda vallandamise võimalikele tagajärgedele.

Soormi kohale asus HKScan Eesti juhina eelmise aasta lõpus Anne Mere.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077