28. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusharidus seisab paigal

Carmen Froš
Foto: Erakogu
Mõte luua tööstusettevõtetele oma erakool väljendab reaktsiooni praeguse haridussüsteemi kauaaegse paigalseisu kohta, leiab Hilding Anders Balticu personalijuht Carmen Froš.

Hanza Mechanics Tartu tegevjuht Emöke Sogenbits tegi hiljuti ettepaneku, et tööstusettevõtetele tuleks luua oma erakool. Meie haridussüsteem on liiga aeglane. Tootmises töötavad inimesed teavad, mida tähendab eesmärgi nimel tegutseda.

Arusaamatuks jäävad aastatepikkused tähtajad, komisjonid, ekspertide grupid jms. Hea on lugeda, et seda tehakse, aga see on lihtsalt liiga aeglane. Näiteks ettevõtmine OSKA, mille sisu on hea ja arusaadav, kuid mis saab sellest edasi? Kas see jääb vaid analüüsiks või järgnevad ka tegelikud muudatused kutseharidussüsteemis? Ja kui järgnevad, siis millal?

Vajadus on juba praegu – meie kliendid ja ka omanikud ei oota, tehakse uusi valikuid ja teistsuguseid otsuseid, paraku võib olla, et mitte Eesti kasuks. Pigem tekib küsimus, milleks meile siis riiklikud kutsekoolid?

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Carmen Froš

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077