14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotis puitmajatootja kaotas ära viis maja

Imre Neidek jäi Rakvere kohtumajas pankrotihaldurile vastuste andmisega jänni.
Foto: Andras Kralla
Juba aprillis pankrotistunud puitmajatootja Nordic Timber Houses omanik Imre Neidek muudkui keerutab, suutmata ikka veel anda üle vajalikke dokumente ja ettevõtte vara, pankrotihaldur kahtlustab kuritegu, kirjutab Äripäev.

Imre Neidek keeldus pärast Rakvere kohtumajas vande all tunnistuse andmist Äripäeva küsimustele vastamast, lubades teha seda kirjalikult. Kahe nädala jooksul ta korduvalt saadetud kirjadele ega telefonikõnedele ei vastanud.

Kohtus lubas Neidek anda üle Rakveres nende endises tootmishoones seisva vara esimesel võimalusel. Pankrotihaldur Martin Krupi sõnul aga ei saadud Neidekult järjekordseks tähtajaks eelmisel nädalal ettevõtte pankrotivara ega selle nimekirja. Krupi sõnul käib lõputu keerutamine.

Põhjus võib peituda selles, et vara enam polegi ja ettevõte tehti enne pankrotiavalduse esitamist osavalt tühjaks, nagu kahtlustab pankrotihaldur Krupp.

„Eks hakkan siis kuriteoteadet kokku panema, tuleb tema suhtes mingeid sanktsioone kasutama hakata. Pankrotiseaduse järgi saab teda vajadusel trahvida, sundtuua ja tema suhtes ka aresti kohaldada,“ lausus Krupp.

Neidek pidi ilmuma kohtusse tunnistusi andma juba septembris, kuid jättis tulemata, kohal oli vaid OÜ Nordic Timber Houses (NTH) teine omanik Margus Kukk, kes ajas kõik firma probleemid Neideku kaela, nimetades end kaasomanik Neideku ohvriks.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077