14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan alustas Baltikumi äritegevuse üle sisejuurdlust

Teet Soorm.
Foto: Andras Kralla
Põhjamaade lihatööstuskontsern HKScan alustas täna ettevõttesisest juurdlust oma Baltikumi äritegevuse üle ja osa HKScani Baltikumi juhtkonnast on selguse saamiseni vabastatud oma töökohustustest.

Uurimisega soovitakse saada kinnitust, et HKScan Baltikumi äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja HKScan tegevusjuhiseid. Sisejuurdlus kestab mõned nädalad, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

Osa HKScani Baltikumi juhtkonnast on selguse saamiseni vabastatud oma töökohustustest, kuid ettevõte ei täpsustanud, kes. HKScan Estonia ASi juhatuse esimees on Teet Soorm, juhatuse teised liikmed on tootmisdirektor Meelis Pihlak ja äridirektor Margus Venelaine.

Ettevõtte juht Teet Soorm kinnitas Äripäevale, et kogu HKScan Estonia (kuni 2014 Rakvere Lihakombinaat - toim) juhtkond on ajutiselt töölt kõrvaldatud. Soormi sõnul sai ta oma töölt kõrvaldamisest teada samal ajal kui börs ja ajakirjandus ehk alles täna.

"Teeme tööd edasi, aga meilt on ära võetud õigus otsustada nii kaua, kui sisekontroll käib," ütles ta.

Soorm ei osanud selgitada, miks HKScan Estonias sisejuurdlus algatati. „Soomes alustas 1. novembril tööd uus kontserni tegevjuht (Jari Latvanen –  toim), kaks nädalat on möödas, nüüd on meil kohe sisejuurdlus. Ju ta tahab siis igalt poolt saada ülevaadet, kas kõik vastab tegevuskorrale, kas kõik ärivaldkonnad töötavad. Uus tegevjuht, uued mõtted, uued käitumiskavad.“

Mere võtab üle

Kontserni turundusjuht Anne Mere vastutab ajutiselt HKScan Baltikumi tegevuste eest, alludes HKScan Oyi tegevjuht Jari Latvanenile. Anne Meret ei õnnestunud Äripäeval tabada.

”Me peame oluliseks, et HKScanis peetaks alati kinni hea juhtimise tavast ja ettevõtte tegevusjuhistest. Selle kindlustamiseks oleme alustanud sisejuurdlusega,“ ütles Latvanen teates.

”Äritegevuse jätkumine tagatakse kogenud asendusmeeskonna abil ja sisejuurdlus ei mõjuta meie igapäevast toimimist. Me kõik loodame, et saame võimalikult kiiresti tagasi tavapärasesse töökorraldusse,” lisas ta.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077