Autor: Kristel Härma • 25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liisinguraha toob Eestisse uusi roboteid

Fleibeli liisingusse võetud painutuspink.
Foto: Raul Mee
Ettevõtted on tänavu esimese kaheksa kuuga võtnud liisingusse üle 215 miljoni euro eest seadmeid, et olla efektiivsed ja püsida konkurentsis.

„Me saame teha neid tooteid, mida me varem Eestis teha ei saanud,“ ütles metallitööstusettevõtte Fleibel juht Toomas Simon, miks võtsid nad kevadel liisingusse Eestis ainulaadse lehtmetalli painutuspingi. Poole miljoni ja miljoni euro vahele jäänud investeeringut ei olnud Simoni sõnul vaja töökäte puuduse pärast, vaid konkurentsis püsimiseks. Eesti suurima taolise seadme ostmine on tema sõnul sellele väga hästi kaasa aidanud.  

Liisingusse sai painutuspink võetud seetõttu, et ettevõte kolis tänavu ja sellise kulutuse juures ei jaksanud Fleibel omavahenditega pinki välja osta. Välja vahetati ka mõned teised seadmed.

Innovatsioon on hädavajalik

Šokolaaditootja Kalev on viimased kolm aastat ostnud uusi liine ja roboteid. Uuema aja tehnoloogiatega kaasas käimine on ettevõtte juhi Kaido Kaare sõnul hädavajalik, et olla uuenduslik. „Puhas tipptehnoloogia, mis on ühtpidi innovatsioon, teistpidi ka tööjõu efektiivsus,“ ütles ettevõtte juht Kaido Kaare.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077