Autor: Tööstusuudised.ee • 10. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leibur investeerib tootmisesse 8 miljonit eurot

Leibur AS-i tegevjuht Asso Lankots.
Autor: Eiko Kink
Leivatootja AS Leibur investeerib järgmisel aastal tehnoloogia uuendamisse 8 miljonit eurot ning paigaldab uued tootmisseadmed, mis võimaldavad laiendada tootmist ja kasvatada oluliselt eksporti.

AS Leibur otsustas investeerida 2017. aastal tootmistehnoloogia kaasajastamisse kaheksa miljonit eurot. Tuleva aasta suvel paigaldatakse Leiburi tehasesse uued innovaatilised tootmisseadmed ning kaasajastatakse tehnoloogia ja tootmisprotsess.

“Ehitame vanade heade Leiburi seinte vahele täiesti uue sisu ja tehnoloogiaga tehase eesmärgiga muuta ettevõte Eesti kaasaegseimaks ja nutikaimaks tööstuslikuks leivatootjaks ning kindlustada eelistatuima leivatootja positsioon Eestis,” ütles Leibur AS-i tegevjuht Asso Lankots pressiteates.

Uute seadmete paigaldamisega alustab ettevõte 2017. aasta alguses ning praeguse kava kohaselt on need töövalmis juba suvel. 

Leiburi tegevjuhi kinnitusel uute seadmete paigaldamine tavapärast tootmisprotsessi ei sega ning kavandatud mahus tootmine jätkub.

“Investeering võimaldab laiendada Leiburi tootmist, tugevdada seeläbi ettevõtte konkurentsivõimet ning suurendada oluliselt eksporti,” täheldas Asso Lankots.

Leibur on Eesti pagaritööstus, millele kuulub ligi kolmandik Eesti pagaritööstuse turust. Leiburi põhitegevus on värskete, eelküpsetatud ning sügavkülmutatud pagaritoodete tootmine ja müük. Leibur toodab umbes 65 miljonit leiba ja saia aastas. Ettevõtte eksport Soome, Lätti ja Leetu moodustab umbes 40%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077