13. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joogitootja Koch investeerib tootearendusse 600 000 eurot

Koch investeerib tootearendusse üle poole miljoni euro.
Autor: Raul Mee
Lahjade ja kangete alkohoolsete jookide tootja Koch OÜ investeerib tänavu ligikaudu 600 000 eurot tootearendusse ning uutesse seadmetesse ja pakenditesse.

Koch OÜ juhatuse liige Ivar Grossevi sõnul on investeeringute tulemusena ettevõttel plaan saavutada koduturul 30protsendine turuosa. Samas suurusjärgus, ca 0,6 miljonit eurot, investeeris Koch OÜ ettevõtte arengusse ka mullu.

”Tõsiasi on see, et nii tarbijaid kui ka jaekettide ostujuhte on iga päevaga üha raskem üllatada, sest konkureerime oma uudistoodetega mitte ainult kodumaisete tootjatega, vaid võrdselt rahvusvaheliste suurte kaubamärkidega, ja suuremahulised investeeringud tootearendusse on vältimatud,” sõnas Grossev. Koch toodab praegu 97 jooki, tänavu plaanitakse turule tulla veel ca30 uudistootega.

Peale kangete alkohoolsete jookide tootearenduse investeerib Koch OÜ käsitööõllede tehniliste võimaluste laiendamisesse, soetades vahendid väikeses koguses õllepartiide ehk eripruulide tootmiseks. 

Investeeringud hõlmavad ka uute pakkeliinide ja pakendite kasutuselevõttu. Rakvere lähedal Näpil asuvasse tehasesse on ostetud bag in box (BIB) ehk tugevdatud plastiksisu ja kraaniga tetrapakendi liin, samuti väikepakendi ehk topsiliin. 

Koch OÜ on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille peamine tegevusala on alkoholi tootmine ja import. Ettevõtte 2015. aasta käive oli 16,5 miljonit eurot ning 2016. aasta prognoositav käive on 23 miljonit eurot. Kochi sortimenti kuuluvad liköörid, palsamid, viinad, rummid ning džinnid. Imporditavana kuuluvad tootevalikusse ka veinid ja vahuveinid.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077