Autor: Harro Puusild • 8. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Graanul Invest investeeringutest: Läti majandus on olnud huvitavam ja pikaajalisema vaatega

Graanul Investi hinnangul on Läti majanduskeskkond hetkel stabiilsem ja huvitavam.
Foto: Raul Mee
Graanul Investi juhatuse liige Jaano Haidla rääkis täna konverentsil “Väärtustame metsa – kasvatame majandust”, et ettevõte on viimastel aastatel investeerinud rohkem Lätti kui Eestisse, sest Läti majanduskeskkond on olnud huvitavam ja järginud pikemat perspektiivi.

„Meie ettevõtte areng on olnud tõesti kohutavalt kiire. Meie lähiaja investeeringud läbi viimase nelja aasta (2012-2015) olnud suurusjärgus 250 miljonit eurot, millest Eestisse on tulnud 76 miljonit. Ülejäänud on läinud Lätti,“ rääkis Jaano Haidla konverentsil.

„Kui küsida, miks Eestisse on tulnud vaid kolmandik, siis majanduskeskkond on nendel aastatel Lätis olnud lihtsalt huvitavam. Läti on ka võib-olla rohkem investeeringute tegemise aldis, sealne majanduskeskkond on oma olemuselt olnud stabiilsem ja järginud pikemat perspektiivi,“ põhjendas Haidla.

Tema hinnangul on Eesti majanduse juhtimiseks kasutatud pigem n-ö väikese paadi juhtimise meetodit. „Kord teed põike paremale, siis vasakule, aga suurt laeva on keerulisem juhtida,“ viitas Haidla, et kursilt kõrvalepõikeid kergelt teha ei saa. „Pika eesmärgi puudumine Eesti majanduses on soodustanud investeeringuid Lätti,“ märkis ta.

Täna toimub riigikogu konverentsisaalis konverents “Väärtustame metsa – kasvatame majandust”, kus Eestis tegutsevate puidutööstusettevõtete juhid tutvustavad viimasel ajal tehtud investeeringuid ning avavad tagamaid, mis ajendas ettevõtteid investeerima.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077