Autor: Tööstusuudised.ee • 6. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enics Eesti AS võitis Saksa majanduse auhinna

Enics Eesti juht Jaanus Aal võtab auhinnatseremoonial vastu 5000eurost tšekki Saksa suursaadikult Eestis Christoph Eichhornilt.
Foto: Erik Peinar
Ettevõte Enics Eesti AS võitis tänavuse Saksa majanduse auhinna Eestis. Enics paistis kuue finalisti seast silma mitmekülgse hariduse ja täiendkoolituse kontseptsiooniga.

"Kandidaatide seas oli väga erinevaid ja põnevaid personalijuhtimise kontsepte," kommenteeris žürii liige ja Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti regionaalpresident Peer Helge Salström-Leyh pressiteates. "See näitab, et töötaja eest hoolitsemine mängib Eestis väga olulist rolli, mis omakorda tegi žürii otsuse väga raskeks."

Enics paistis kuue finalisti seast silma oma mitmekülgse hariduse ja täiendkoolituse kontseptsiooniga. "Meile avaldas muljet Enicsi mitmest erinevast elemendist koosnev terviklik kontseptsioon, mis ühendab töötajate koolitust, loodusliku keskkonda ja uue põlvkonna väljaõpet," ütles Salström-Leyh.

Enicsis töötab 650 inimest, mis teeb temast Lõuna-Eesti suurima erakapitalil põhineva tööandja. Personali kasutuses on moodne tehnika ja neile võimaldatakse osaleda erinevatel koolitustel. Eriti tähtsal kohal on ettevõttes hea töökeskkond ja looduskaitse. Uutele töötajatele määratakse isiklik juhendaja, kes aitab sisseelamisel ning tutvustab ettevõtte filosoofiat. Juba täna tehakse koostööd Eesti Lennuakadeemia ja Tartu Kutsehariduskeskusega tulevaste spetsialistide vormimisel. Ka keskkonna valdkonnas teeb ettevõte koostööd erinevate partneritega. 2014. a pälvis Enics koolitussõbralikuma organisatsiooni tiitli.

Motoga „Töötajad – ettevõtte edu võti“ tunnustab kaubanduskoda sel aastal eeskujulike Eesti ettevõtteid, kes oma uuenduslike kontseptidega oma praeguseid ja tulevasi töötajaid väljaõpetavad ning edutavad. Žüriisse kuulusid nii majanduse, kui poliitika esindajad Saksamaalt ja Eestist. Auhinna koos 5 000 eurose rahatšekiga andis võitjale Tallinna Kultuurikatlas toimunud pidulikul auhinnatseremoonial üle Christoph Eichhorn, Saksa suursaadik Eestis ja Saksa majanduse auhinna patroon. Kõigile avatud e-hääletusel, mis luges ühe žürii häälena, sai enam hääli Lasita Maja AS.

Võitja ja teised viis finalisti saavad aastase tasuta liikmelisuse Saksa-Balti Kaubanduskojas, kuhu kuulub hetkel 430 ettevõtet. Lisaks anti välja kaks eripreemiat. Porsche Tallinna esindus premeeris Mooncascade OÜ Porsche sportautode jääsõidu koolitusega Lapimaal, väärtuses 6000 eurot. Eesti lennufirma Nordica loosib finalistide vahel välja 2 lennupiletit Berliini.

Auhind anti üle neljapäeval, 5. mail 2016 Tallinnas. Enics asutati 2004. a ning ettevõte tegeleb tööstuselektroonika tootmisega. Juhtivama tööandjana Lõuna-Eestis on ettevõttele väga tähtis hea töökeskond. Saksa majanduse auhinda annab välja Saksa-Balti Kaubanduskoda Eestis, Lätis, Leedus. "Töötajad – ettevõtte edu võti" on selle aasta konkursi motoks, mis toimub juba 6. korda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077