Autor: Tööstusuudised.ee • 3. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere alustab sealiha eksporti Uus-Meremaale

KScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm.
Foto: Andras Kralla
Rakvere lihakombinaat, mis on osa Eesti suurimast toiduainetööstusettevõttest HKScan Estonia, saadab sel nädalal Uus-Meremaale merekonteineri külmutatud sealihaga.

Sobivuse korral võib see avada Rakverele täiesti uue ekspordituru. Esimeses saadetises on sea esikoot, kaelakont ja tagaosa.

„Sel nädalal saatsime Rakvere lihakombinaadist Uus-Meremaa poole teele merekonteineri 24 tonni külmutatud sealihatükkidega ning kahe kuu pärast, mil konteiner kohale jõuab, saame juba vastuse, kas alustame pikemat koostööd ning avame enda jaoks Uus-Meremaa ekspordituru,“ ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Teet Soorm pressiteates. 

„Vastavalt Euroopa Liidu ja Uus-Meremaa kaubandusleppes kehtestatud tingimustele saadame proovikonteineri oma toodanguga, mille tervisesertifikaadi on kinnitanud meie kohalikud veterinaararstid. HKScan Estonia kui tootmisettevõtte jaoks on eksport väga oluline ning uusi eksporditurge avame väga kvaliteetsete toodete ning tarnekindluse kaudu,“ lisas Soorm.

„Teatavasti asub Uus-Meremaa teisel pool maakera ning seetõttu on seal meile vastupidised aastaajad. Kui neil on suvi, siis meil on talv, ja vastupidi. See loob meile lisavõimalusi erinevate tükkide müügiks ka sel ajal, kui meil endal näiteks talvisel ajal mõnedele tükkidele nõudlus puudub. Saaksime need siis ladustamise asemel Uus-Meremaale müüa. Tulevikus annab see koostöö meile lisavõimalusi laiendada ka teiste sealihatükkide müüki ning vastavalt Uus-Meremaa lihalõikusskeemidele pakkuda neile vastavaid tooteid,“ selgitas Soorm.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstusettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScani klientidid on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus- ja ekspordisektorid ning kontserni koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScan ekspordib oma tooteid peaaegu 50 riiki. HKScani netokäive 2015. aastal oli 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 400 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077