Autor: Kristel Härma • 4. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlastel tiivikud militaartööstuse ukse vahel

Thredo Systemsi eesotsas on endised sõjaväelased major Villiko Nurmoja ja major Sten Reimann.
Foto: Andres Haabu
Eesti väikefirmad tahavad osa saada kiiresti kasvava militaardroonide äri miljarditest.

Viimsis vaikse ja turvalise elurajooni vahetus naabruses asub militaartööstus. Seal toodetakse droone, mis koguvad luureandmeid NATO missioonidel ja ka Ida-Ukrainas. Üleliia täpseid asukohti ei paljastata, sest tegemist on ikkagi julgeolekuküsimusega.

Kuigi nii Eestis kui ka kogu maailmas teevad viimastel aastatel ilma enamasti tsiviil- ja kommertsdroonid, liigub suur raha hoopis militaarsektoris.

Kogu läänemaailma kaitsetööstuse sektorit saab Threod Systemsi (käive ca 100 000 eurot) juhatuse liikme, Iraagis ja Afganistanis võidelnud major Sten Reimanni sõnul mõõta suurusjärgus 600-700 miljardit dollarit aastas, mis on riikide kaitsekulutused kokku. 

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077