11. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim praktikakoht 2016 on ABB

ABB on valdkonna õppuritele oluliseks praktikabaasiks.
Foto: Reuters/Scanpix
Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi „Parima praktikakoht“ võitis energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS, kes on pikka aega olnud valdkonna õppuritele oluliseks praktikabaasiks ning panustanud märkimisväärselt töötajate järelkasvu koolitamisesse.

Parimaks regionaalseks praktikakohaks sai Narvas metallkonstruktsioone valmistav ettevõte Fortaco Estonia OÜ ning parim väikeettevõttest praktikakoht on Gurmeeklubi OÜ.

“Et kutseharidus vastaks täpsemalt majanduse vajadustele, on hädavajalik ettevõtete suurem roll tööpraktikas,” ütles haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi pressiteate vahendusel. “Konkurss näitas, et Eestis on palju ühiskondliku närviga ja laiema visiooniga tööandjaid, kes mõistavad, et praktikale panustades võidavad nii nemad ise kui ka ühiskond. Ka õppeasutused väärtustavad tööandjaid koostööpartneritena kõrgelt.”

ABB Balti riikide juht Bo Henriksson ütles, et vastutustundliku ettevõtte jaoks on töötajate järelkasvu panustamine ja praktikabaasiks olemine loomulik osa personalipoliitikast. „Meie jaoks on suur sisuline tunnustus, kui praktikandid soovivad meile pärast praktika lõppu ka tööle jääda – aastate jooksul on umbes kolmandik meie töötajatest alustanud praktikandina,“ lisas Henriksson.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja ja žürii esimehe Toomas Tamsare sõnul on võitjate puhul tegemist tööandjatega, kelle süsteemsest tegevusest töötajate järelkasvu nimel on teistel ettevõtetel palju kõrva taha panna. „ABB tugevusena tõi žürii välja välja pikaajalise ja läbimõeldud tegevuse töötajate järelkasvu koolitamisel, motiveeritud praktikajuhendajad ning tiheda koostöö õppeasutustega nii praktikantide leidmisel kui ka kutsestandardite ja õppekavade arendusel,“ ütles Tamsar.

Parima regionaalse praktikakoha tiitli saanud ettevõte Fortaco Estonia paistis silma olulise Ida-Virumaa piirkonna ettevõttena, kellel on praktikabaasina tihe koostöö nii suuremate ülikoolide kui ka piirkonna kutsekoolidega.

Väikeettevõtetest parima praktikakoha tunnustuse saanud 24 töötajaga Gurmeeklubi on võtnud kümneid praktikante kondiitri, pagari ja koka erialal ning panustanud aktiivselt ka erivajadustega õppurite praktikavõimaluste arendamisse.

Kõigis kolmes kategoorias parima praktikakoha tunnustuse saanud tööandjad saavad õiguse kasutada spetsiaalselt välja töötatud märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel, trükistel jm. Auhinnaks on klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuur.

Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE otsustas anda eriauhinna ASile Tallinna Vesi, kes paistis silma praktikajuhendajate pühendumuse ja praktikantide seas tugeva meeskonnatunde loomisega. Auhinnaks on vabalt valitud PARE 2016 kevadhooaja töötoas osalemine.

Praktikakohtade pakkujaid hindas viieliikmeline komisjon, kuhu kuulusid Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar, Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht Ene Olle, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tööstus- ja haridusvaldkonna juht Pille Meier ja Tallinna Teeninduskooli direktor Meeli Kaldma.

Kokku laekus konkursile 92 avaldust.

Konkurss viiakse läbi Haridus ja Teadusministeeriumi tööturu ja õppe tihedama seostamise programmi tegevuste „Praktikasüsteemi arendamine kutse- ja kõrghariduses“ ning „Õpipoisiõppe laiendamine“ raames.  Programmi eesmärk on viia õppimisvõimalused vastavusse tööturu vajadustega. Konkurssi rahastavad Eesti riik ja Euroopa Sotsiaalfond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077