Metallifirmal pole enam vajadust saata mehi Soome

Raplamaa metallitööfirma OÜ Kaiu EKO Metall on suutnud oma tootmise kodu-alevikus niimoodi käima tõmmata, et sellest aastast pole enam vajadust saata töömehi Soome tööle.

Kaiu EKO Metalli pikk ekspordipartner on Soome firma ABC-Kärry, millele toodetakse kärusid ja laosisustust. Näiteks on Kaius tehtud üksjagu pagasiveo- ja sorteerimiskärusid Vantaa lennujaamale, viimasel kahel aastal aga enam mitte, sest koostööpartner pole võitnud vastavat konkurssi.

Kuna saagide, lennuväljakärude ja suurte ehituskonstruktsioonide tellimuste kadumine on kärpinud eksporttoodangu mahtu, on Kaiu EKO Metall keskendunud koduturule. Päris suure osa moodustavad tooted moodulhoonete turule – 2014. aastal andis kokkupandavate metallehitiste tootmine 55 protsenti ettevõtte käibest.
Viimastel aastatel on oluliselt vähenenud ka eksport Soome. Seevastu on ettevõttel õnnestunud jõuliselt kasvatada turgu Eestis, tänu sellele, et 2011. aastal hakati tootma moodulmajade ja ehitussoojakute metallosi. Suunamuutus on taganud edu – Kaiu EKO Metall oli tänavuses Gaselli TOPis 781. kohal.

Loe rohkem Äripäevast.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara