Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 9. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: Puidutööstus võib saada Venemaalt löögi

Swedbanki Balti panganduse juhi Priit Perensi väitel võib puidusektor saada Venemaa sanktsioonidest löögi, kuna idanaabri odav puit otsib turgu.

Venemaa sanktsioonide mõju Balti riikides on olnud suhteliselt tagasihoidlik, ütles Perens intervjuus agentuurile Bloomberg. Selge mõju on olnud piima- ja lihatoodete hindadele, mis on langenud Venemaa vastusanktsioonina kehtestatud impordikeelu tõttu ELi toidukaupadele.

Järgmisena võivad sanktsioonid mõjutama hakata ka puidusektorit. „Mõju võib avalduda sektorites, kus rubla nõrkus kahjustab konkurentsivõimet Venemaa odavama toorme või Venemaa toodete odavama hinna kaudu, eelkõige puidusektoris,“ ütles Perens. „Räägitakse, et Venemaa odav puit otsib turgu. See on järgmine valdkond, kus probleemid võivad tekkida.“

Perensi intervjuust Bloombergile loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077