Fazer Grupp teenis 2014. aastal vaatamata keerulisele majandusolukorrale Euroopas ning Vene rubla nõrgenemisele ligi 1,7 miljardi euro suuruse käibe juures 43,3 miljonit eurot tegevuskasumit.
“2014 oli toiduainetööstuse jaoks raske aasta, kuid vaatamata ebastabiilsele Venemaa turule ning Soome kehvale majandusolukorrale jõudsime 1,648 miljardi euro suuruse käibeni, mis on samas suurusjärgus aasta varasemaga,” kommenteeris Fazer Grupi tegevjuht ja president Christoph Vitzthum.
Fazeri brändi iseloomustab vastutustundlik ettevõtlus, mille visiooni, strateegiat ja tegevuskava 2014. aastal uuendati. Fazer on pidevalt suurendanud vastutustundliku toormaterjali osakaalu, kasutades igal aastal 10-15% enam õiglaselt kasvatatud kakaod. Aastast 2017 läheb Fazer täielikult üle vastutustundlikult toodetud kakao kasutamisele, tänavu tõstab Fazer šokolaadides õiglaselt kasutatud kakao osakaalu oma toodetes vähemalt 70 protsendini.
Fazeri käive Eestis oli 18,5 miljonit eurot.
Fazer Grupp tegutseb aastast 1891. aastast. Fazer on esindatud kaheksas riigis ja ekspordib oma toodangut rohkem kui 40 riiki. Fazeri kontsernis töötab rohkem kui 15 300 inimest.
Seotud lood
Soome firma Fazer omanike suguvõsa liige Karl Fazer kaalub Soome pärandimaksu eest riigist minema kolimist, kirjutab päevaleht Helsingin Sanomat.
Fazer investeerib ettevõte uue tootmishoone väljaehitamisse Lätis ning koondab tootmise Balti riikides Läti ja Leedu tehastesse. Tootmine Tallinnas lõpetatakse 2015. aasta aprillis.
Soome magusatootja Fazer alustas uue tehase ehitamist Ogres, investeerides 5 miljonit eurot. Tegemist on külmutatud toidu tootmisega.
Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis on suurte muutuste aeg - käsil on inseneeria valdkonna õppekavade ja õpikeskkonna uuendamine ning uute õppekavade loomine. Juba järgmisel sügisel on põhikoolide lõpetajad oodatud õppima täiesti uutele, nelja-aastastele Inseneriakadeemia õppekavadele kahel õppesuunal: metallierialade hulka lisandub erialana “masintöötlustehnoloogiad” ja ehituserialade valikusse „hoone tehnosüsteemide tehnik“.