18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse jõuab esimene 3D-metalliprinter

Tallinna Tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna masinaehituse instituudi tootearenduse õppetooli vanemteaduri Meelis Pohlaku kinnitusel jõuab Eestisse peatselt esimene 3D-metalliprinter.

Plastikmasinaid on Eestis juba mitukümmend, kuid varsti peaks siia jõudma ka esimene metalliprinter. Pohlak usub, et tulevikus on masinad suuremad ja odavmad. Kui praegu on prinditava detaili maksimaalne suurus 300×200×250 millimeetrit, siis mujal maailmas üritatakse juba praegu printida majadetaile ja muid suuremaid asju. Tema hinnangul laieneb kindlasti ka materjalivalik. Lisaks saab tulevikus integreerida detailidesse eri komponente, nagu ekraanid, akud ja kuullaagrid, ning teha seda auto¬maatselt, ilma et oleks vaja inimese sekkumist.

3D-printeritest loe pikemalt Äripäevast.

3D-printimise võimalustest saab lähemalt kuulda 31. märtsil toimuval 3D-printimise konverentsil. Konverentsi kavaga saab tutvuda SIIT.

Autor: Toostusuudised. ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077