Autor: Raigo Neudorf • 16. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurim 3D printerite tootja ostab Eesti firma GrabCADi

Eesti start-up firma GrabCAD ning maailma juhtiv 3D printerite ja printimislahenduste tootja Stratasys sõlmisid täna lepingu GrabCAD’i ostu osas.

Ostu-müügi tehing viiakse lõpule eeldatavasti septembri lõpus, mille tulemusena liigub GrabCAD’i tegevus Stratasys Global Products and Technology Group’i alla. GrabCAD’i kaaslooja ning tegevjuht Hardi Meybaum jätkab ettevõtte juhtimist grupi siseselt.

Tehinguga loodab Stratasys pakkuda oma klientidele täiustatud koostöölahendusi ja tööriistu ennekõike 3D CAD’i kontekstis. GrabCAD Workbench tööriista lisandumine Stratasyse pakutavate teenuste hulka annab võimaluse edendada kommunikatsiooni ning 3D printimisprotsessi kasutuslihtsust, ühtlasi arendada lahendusi ja kasvatada kasutajate kogukondi. 

“GrabCAD loodi ideega tuua kokku kogu maailma insenerid ja aidata neil teha koostööd, et tuua turule kiiremini veelgi paremaid tooteid,” sõnas GrabCAD’i tegevjuht Hardi Meybaum. “Ühendades jõud Stratasysega, turuliidriga 3D printimises on meil võimalik laiendada disainivaldkonnas ühe maailma põnevaima ning innovaatilisema tehnoloogia haaret. Stratasys on kasvava kliendibaasi ning rahvusvahelise haardega ettevõte, mis suudab klientidele üle kogu maailma pakkuda uusi ja huvitavaid lahendusi,” lisas Meybaum.

“Stratasys saab GrabCAD’i lisandumisega juurde juhtiva pilvepõhise koostööplatvormi inseneridele, mis võimaldab hallata, jagada ja kuvada CAD faile,” sõnas Stratasyse tegevjuht David Reis. “Me usume, et suurendades 3D CAD failide kättesaadavust ja koostööd, suudame me kiirendada 3D printimislahenduste ja Stratasyse teiste toodete kasutuselevõttu. Koos GrabCAD’iga suudame kiirendada innovatsiooni ning pakkuda suurenevale 3D printimislahenduste kliendibaasile lisandväärtust.  Me oleme põnevil ning meil on hea meel tervitada GrabCAD'i kogukonda Stratasyse perekonnas,” lisas Reis.

2010. aastal loodud GrabCAD on teerajaja inseneridele suunatud CAD’i tarkvara arendamises ning teinud inseneridele üle kogu maailma kättesaadavaks pilves baseeruvad 3D CAD’i koostöölahendused ning tööriistad. GrabCAD’il on rohkem kui 1,5 miljonit kasutajat, kel on ligipääs avalikule CAD failide kogule ning võimalus olla ühenduses inseneridega üle kogu maailma.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077