18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3D-printerile jagub tööd ööpäevaringselt

3D printimine sobib väikeste tootepartiide, seadmete puuduvate detailide ning prototüüpide tootmiseks. 3D printimist pakkuvas Jarrz OÜs ei peatu töö isegi öösel.

Uuringufirma Gartner prognoosi järgi peaks 3D printerite turg kasvama 2018. aastaks 13,4 miljardi dollari suuruseks. “Ehkki Eestis on 3D printimine alles arengu alguses, on meil hea meel, et kõige kiiremad ja nutikamad ettevõtted on juba mõistnud selle tehnoloogia väärtust ning kasutavad seda edukalt oma äris,” märkis Jarrz OÜ juhatuse liige Jevgenia Pogadajeva.

Selleks, et tootmine ei peatuks ka öösel, on välja töötatud konveierlahendus – öösel oskab 3D printer valminud detailid ise platvormilt maha lükata, et uusi printima hakata. Nii on suudetud kiirematel aegadel toota sadu detaile nädalas. “Kliendid saavad tänu 3D printimisele turu muutuvatele vajadustele kiiresti reageerida, loobuda ladude pidamisest ja transportimise kuludest, see aitab olla konkurentsivõimelisem,” märkis Pogadajeva. “3D printimisel on kindlasti veel arenguruumi, aga juba praegu suudab see pidevalt pakkuda hulga eeliseid,” lisas ta.

Pikemalt loe artiklit Äripäevast.

3D-printimise võimalustest saab lähemalt kuulda 31. märtsil toimuval 3D-printimise konverentsil. Konverentsi kavaga saab tutvuda SIIT.

Autor: Toostusuudised. ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077