Autor: Tanel Raig • 12. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepik: Robotid võtavad üha suurema rolli

Finantsnõustaja ja –analüütik Kristjan Lepik ütles Pärnu Tarneahelakonverentsi ettekandes, et robotid võtavad järjest agressiivsemalt inimeste tööd endale.

Lepiku sõnul puudutab robotite kasutamise kasv tarneahelat palju, eriti tööstust. Kui 10 aasta tagasi olid robotid kasutusel üksikutes tööstustes, siis täna on robotite areng jõudnud Lepiku ütlusel juba sinnamaale, et robot tuleb õmblustsehhi ja vaatab, kuidas töötaja õmbleb. Järgmine päev hakkab ise õmblema. „Seega kõik, kes tahate õmblejaks saada, ärge saage! Autojuhiks ka mitte, hoiatas Lepik.

Lepiku väitel võtavad robotid tööd ära. „Robotid lähevad maailmas väga agressiivselt tööstusse. Või vaadake videosid Amazoni ladudest – seal inimesi ei olegi, ainult robotid, kes kõik laiali saadavad.

Koos robotite ja andmete hulga kasvuga on Lepiku sõnul toimunud ka sensorite kiire kasv. Sensorid aitavad seadmetel omavahel suhelda. Lepik rääkis, et Saksamaalt alguse saanud kontseptsioon Tööstus 4.0 näitab, et tööstus muutub tehnoloogiaga järjest enam seotuks ja ka robotitel on seal oma koht olemas. „Inimest ei pruugigi enam olla hankeahela otsas, vaid hankijaga suhtleb hoopis robot,“ tõi Lepik näite.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077