Autor: Tanel Raig • 6. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtted räägivad koostöö võitudest TTÜ laboritega

16. aprillil toimub Äripäeva tööstusuudiste Tööstuse klubi Tallinna Tehnikaülikoolis, kus oma uksed avavad Mehaanikateaduskonna ja Energeetikateaduskonna laborid ning ettevõtjad räägivad tootearenduse edulugudest koostöös TTÜ laboritega.

Tallinna Tehnikaülikooli maja peidab laboreid, kus ettevõtjatel on võimalik ülikooli teadlaste abil katsetada oma tootearendusideid ja teha seda tunduvalt odavamalt kui piiritagustes laborites. 16. aprillil avavad TTÜ Mehaanikateaduskond ja Energeetikateaduskond Äripäeva Tööstuse klubile oma laborite uksed. Räägitakse, millist tüüpi projekte on laborites tehtud ja millised on arendussuunad. Tutvustatakse ka ettevõtete edulugusid, mis on väljakasvanud tootearendustest TTÜ laborites – Metecile projekteeritud eurodirektiivile vastav sõidukite kaitseraud, Harju Elekter tuleb rääkima, kuidas nad ehitasid energeetikalaboris Eesti esimese tarkvõrgu alajaama, Goliath Wind OÜ annab edasi kogemuse maailma suurima rõngasgeneraatori arendusest kostöös TTÜ Energeetikateaduskonnaga.

Keskkonnainvesteeringute Keskus tutvustab plaanitavat energia- ja ressursitõhususe investeeringute toetusprogrammi, mis on mõeldud ka ettevõtete koostööks ülikoolidega.

Päeva lõpetavad ringkäigud Masinaehituse Instituudi ja Energeetikateaduskonna laboritesse.

PäevakavaToimumiskoht: Tallinna Thenikaülikool (Ehitajate tee 5, Tallinn)

16. aprill Tööstuse klubi: „Kuidas arendada TTÜ laborites ettevõtte uusi tooteid“

Moderaator Tallinna Tehnikaülikooli mehaanikateaduskonna dekaan professor Tauno Otto.

12:00-12:30        Tootmisettevõtete teadus- ja arendustegevus - ülikooli nägemus, TTÜ Ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse Mectory tehnoloogiasiirde spetsialist Rasmus Lindmaa, Mehaanikateaduskonna dekaan Tauno Otto, Masinaehituse Instituudi Tootearenduse õppetooli juhataja Martin Eerme, Energeetikateaduskonna prodekaan Argo Rosin, AS Harju Elekter müügidirektor Jan Osa, OÜst Goliath Wind Ott Pabut, Keskkonnainvesteeringute Keskuse energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja

12:30-12:40        Edukas arendus: ettevõtte võimalused TTÜ Mehhaanikateaduskonnas

12:40-13:00        Ettevõtte kogemus: „Uuele Euro direktiivile vastava kaitseraua projekteerimine ettevõtte Metec näitel

13.00-13.10        Edukas arendus: ettevõtte võimalused TTÜ Energeetikateaduskonnas

13:10-13:30        Ettevõtte kogemus: Eesti esimese tarkvõrgu alajaama arendus Harju Elektris

13:30-13:50        Ettevõtte kogemus: Maailma suurima rõngasgeneraatori arendus

13:50-14:10 Ettevõtete energia- ja ressursitõhususe investeeringute toetusprogramm

14:10-14:40 kohvipaus

14:40-16:40 Ringkäigud Masinaehituse Instituudi ja Energeetika teaduskonna laboritesse.

Praegu kehtib Tööstuse klubisse registreerumisel soodushind 79 eurot + km (tavahind 159 eurot + km).

Registreeruda saab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077