Autor: Tanel Raig • 6. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Cell Euroopa ettevõtlusauhindade superfinaalis

Estonian Cell pääses ainukese Eesti firmana Euroopa ettevõtlusauhindade European Business Awards 2014 konkursi superfinaali. Firma konkureerib 32 ettevõttega, kes valiti välja 709 projekti hulgast üle Euroopa.

Estonian Cell jõudis superfinaali ennekõike seoses oma 11 miljoni euro suuruse investeeringuga eeltöötluse ja biogaasi tootmiskompleksi, mis avati 2014. aasta suvel. Uus biogaasi tootmiskompleks on tehnoloogia tipptase ja tegu on innovatiivse lahendusega puitmassitehaste kõrval.

Auhinnakonkursi avaliku hääletamise esimene voor lõppes 24. veebruaril ning nüüd on avatud teine hääletusvoor, mis kestab 16. aprillini. Hääletada saab konkursi veebikeskkonnas järgneva lingi kaudu: http://goo.gl/Q9QniW. Konkursi võitjad kuulutatakse välja 2015. aasta juunis.

Kaheksandat aastat korraldatava Euroopa olulisima ettevõtlusauhinna konkursil tunnustatakse erinevates ettevõtlusvaldkondades tegutsevaid Euroopa silmapaistvaid firmasid nende saavutuste ja innovatsiooni eest. 

Estonian Celli biogaasi tootmiskompleks finantseeriti täies mahus Austria päritolu tehase omaniku Heinzel Holdingu poolt. Heinzel Holding investeeris aastatel 2012-2014 ettevõttesse kokku 17 miljonit eurot, et tõsta kahjumis oleva ettevõtte efektiivsust ja tagada tehase jätkusuutlikkus.

Estonian Celli 2013. aasta käive oli 65 miljonit eurot ja ettevõte lõpetas aasta 3 miljoni eurose kahjumiga. Ettevõttes töötab 85 inimest, kuid kaudselt antakse väärtusahelas tööd 500-le inimesele.

Kundas asuv Estonian Celli haavapuitmassitehas alustas tootmist 2006. aastal. Tehase näol on tegemist viimase aastakümne ühe suurima Eestisse tehtud välisinvesteeringuga tehase rajamismaksumuses ca 153 miljonit eurot. Ettevõtte toodang eksporditakse 100%-liselt erinevatesse Euroopa ja Aasia riikidesse.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077