Autor: Tanel Raig • 5. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estko teenis Euroopa Liidu ökomärgise

Keskkonnaminister Mati Raidma andis üle Euroopa Liidu ökomärgise puhastusainete tootmise ja müügiga tegelevale ettevõttele AS Estko. Euroopa Liidu ökomärgist võib oma toodetel kasutada vaid neli Eesti ettevõtet.

Raidmaa sõnul on ökomärgis ühest küljest tunnustus ettevõttele, kes oma tegevusega elukeskkonda võimalikult vähe negatiivselt mõjutab ning teisalt annab ökomärgis selge signaali ka tarbijatele, kes saavad olla kindlad, et nende tarbitav toodang on valminud keskkonda arvestavalt.

 AS Estko juhataja Liina Kikase sõnul on ökomärgise taotlemine olnud igati plaanipärane ja loogiline jätk ettevõtte tegevusele. Ökomärgisega toodete arendamine aitab suunata kasutajaid keskkonnahoidlikkuse poole.

1991. aastal loodud AS Estko tegeleb professionaalsete puhastusainete tootmise ja müügiga. Ettevõtte põhitegevusaladeks on professionaalsete puhastusainete arendus, tootmine ja müük, puhastustarvikute ning pehmepaberi vahendus koristusfirmadele, autopesulatele, suurköökidele ja põllumajandus- ning toiduainetööstustele. Ettevõte kuulub 100% Eesti kapitalile.  

Euroopa Liidu ökomärgis on väikese keskkonnamõjuga toodetele ja teenustele antav märgis, mis on mõeldud ettevõtetele, kes hoolivad keskkonnast ja tahavad vähendada oma toodete negatiivset mõju keskkonnale. Ökomärgise  kasutuselevõtt aitab kaasa ka loodusvarade tõhusamale kasutamisele, tarbijate keskkonnateadlikkuse tõstmisele ja turu keskkonnahoidlikumaks muutmisele.

 Lisaks AS Estko-le, võivad ökomärgist Eestis kasutada kolm ettevõtet: AS Kroonpress, AS Eskaro ning Akzo Nobel Baltics.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077