Estko teenis Euroopa Liidu ökomärgise

Keskkonnaminister Mati Raidma andis üle Euroopa Liidu ökomärgise puhastusainete tootmise ja müügiga tegelevale ettevõttele AS Estko. Euroopa Liidu ökomärgist võib oma toodetel kasutada vaid neli Eesti ettevõtet.

Raidmaa sõnul on ökomärgis ühest küljest tunnustus ettevõttele, kes oma tegevusega elukeskkonda võimalikult vähe negatiivselt mõjutab ning teisalt annab ökomärgis selge signaali ka tarbijatele, kes saavad olla kindlad, et nende tarbitav toodang on valminud keskkonda arvestavalt.

 AS Estko juhataja Liina Kikase sõnul on ökomärgise taotlemine olnud igati plaanipärane ja loogiline jätk ettevõtte tegevusele. Ökomärgisega toodete arendamine aitab suunata kasutajaid keskkonnahoidlikkuse poole.

1991. aastal loodud AS Estko tegeleb professionaalsete puhastusainete tootmise ja müügiga. Ettevõtte põhitegevusaladeks on professionaalsete puhastusainete arendus, tootmine ja müük, puhastustarvikute ning pehmepaberi vahendus koristusfirmadele, autopesulatele, suurköökidele ja põllumajandus- ning toiduainetööstustele. Ettevõte kuulub 100% Eesti kapitalile.  

Euroopa Liidu ökomärgis on väikese keskkonnamõjuga toodetele ja teenustele antav märgis, mis on mõeldud ettevõtetele, kes hoolivad keskkonnast ja tahavad vähendada oma toodete negatiivset mõju keskkonnale. Ökomärgise  kasutuselevõtt aitab kaasa ka loodusvarade tõhusamale kasutamisele, tarbijate keskkonnateadlikkuse tõstmisele ja turu keskkonnahoidlikumaks muutmisele.
 
Lisaks AS Estko-le, võivad ökomärgist Eestis kasutada kolm ettevõtet: AS Kroonpress, AS Eskaro ning Akzo Nobel Baltics.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara