Autor: Tanel Raig • 5. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlevkivi hind tekitab Rõivasele küsimusi

Peaminister Taavi Rõivas tunnistas Riigikogu infotunnis vastates, et ka temale tekitab küsimusi kolmekordne hinnavahe, millega Eesti Energia müüb põlevkivi enda õlitootmisele ja VKG-le.

Suur hinnavahe, millega Eesti Energia müüb põlevkivi enda ettevõtetele ja VKG-le, vastavalt 12 eurot ja 35 eurot, on küsimusi tekitanud ka Rõivasele. Peaminister selgitas, et hinnakujundust ei tehta valitsuse tasemel. Samas viitas ta, et Eesti Energia uus juht on avalikult teatanud valmisolekust hinna üle läbirääkima. „Ma usun, et ka nemad tegelikult ei ole ju huvitatud, et VKG toodang väheneks,“ lisas Rõivas.

Peaministri sõnul on kahetsusväärne, et naftahindade languse tõttu VKG toodang vähemasti osades tehastes muutub konkurentsivõimetuks. Samas avaldas ta lootust, et olukorda aitab leevendada VKG enda investeering juba kolmandasse Petroter-tüüpi tehasesse, mis on kaasaegsem ning efektiivsem, mida on võimalik käigus hoida kasumlikumana ka madalama naftahinna korral.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077