Põlevkivi hind tekitab Rõivasele küsimusi

Peaminister Taavi Rõivas tunnistas Riigikogu infotunnis vastates, et ka temale tekitab küsimusi kolmekordne hinnavahe, millega Eesti Energia müüb põlevkivi enda õlitootmisele ja VKG-le.

Suur hinnavahe, millega Eesti Energia müüb põlevkivi enda ettevõtetele ja VKG-le, vastavalt 12 eurot ja 35 eurot, on küsimusi tekitanud ka Rõivasele. Peaminister selgitas, et hinnakujundust ei tehta valitsuse tasemel. Samas viitas ta, et Eesti Energia uus juht on avalikult teatanud valmisolekust hinna üle läbirääkima. „Ma usun, et ka nemad tegelikult ei ole ju huvitatud, et VKG toodang väheneks,“ lisas Rõivas.

Peaministri sõnul on kahetsusväärne, et naftahindade languse tõttu VKG toodang vähemasti osades tehastes muutub konkurentsivõimetuks. Samas avaldas ta lootust, et olukorda aitab leevendada VKG enda investeering juba kolmandasse Petroter-tüüpi tehasesse, mis on kaasaegsem ning efektiivsem, mida on võimalik käigus hoida kasumlikumana ka madalama naftahinna korral.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara