Autor: Tanel Raig • 4. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaks Eesti väiketööstust jõudsid Euroopa parimate sekka

Prantsusmaal Lyonis kuulutati välja Euroopa keskkonnasõbralikumad ettevõtted. Üle 150 ettevõtte seast said parimate sekka Eesti ettevõtted WERROWOOL ja AusDesign, kes pälvisid žüriilt tunnustuse.

Konkursile esitati kokku üle 150 kandidaadi, kellest valiti parimate sekka 16 nominenti kümnest riigist. Žürii liikme ja Keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmuse sõnul oli konkurss varasemast tihedam, sest kandidaatide tase on oluliselt tõusnud. Eesti jõudis parimate sekka lausa kahe ettevõttega.

Keskkonnajuhtimise kategoorias jõudis nelja parima sekka Eesti tselluvilla tootja OÜ WERROWOOL, kes toodab Eesti paberijäätmetest keskkonna- ja tervisesõbralikku ning innovaatilist soojustusmaterjali. WERROWOOL paistis silma läbimõeldud keskkonnajuhtimise poolest, mille tõenduseks on neil EMAS keskkonnajuhtimissüsteemi tunnistus. Toote väljatöötamise kandvaks ideeks oli terve tootmistsükli keskkonnasäästlikkus, alates toormaterjali (vanapaberijäätmete) varumisest, kuni toote käitlemiseni elutsükli lõpus. Tselluvilla tootmiseks kulub umbes 30 korda vähem energiat võrreldes kivi- ja klaasvilla tootmisega.

Rahvusvahelise koostöö kategoorias jõudis kolme parima sekka rõivatööstuse jääkide taaskasutaja OÜ AusDesign, kes toodab Eestis uusi rõivaid Bangladeshi rõivatööstuse ületoodangust, et vähendada suurtootmise keskkonnamõju. Iga selliselt valminud rõiva puhul jääb kasutamata 91 protsenti vett ja 86 protsenti energiat võrreldes sarnase, uuest materjalist valminud tootega. Tootmisjääkide maht väheneb poole võrra.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077