• 01.12.14, 17:49
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

VKG sulgeb kaks õlivabrikut

Seoses Eesti Energiast sisseostetava põlevkivi kõrge hinna ja järsult langenud nafta maailmaturu hinnaga on Viru Keemia Grupp sunnitud sulgema kaks õlivabrikut, teatas ettevõte.
Otsuse võttis VKG juhtkond vastu täna ja see puudutab ligi 200 kontsernis töötavat inimest, kuigi ei tähenda kõikide inimest koondamist.
"VKG põlevkivi ümbertöötlemisvabrikute tööde rentaablust mõjutab nii tooraine hind kui ka valmistoodangu hinda mõjutatav nafta hind. Eesti Energia Kaevandustelt sisseostetava põlevkivi hind on täna 2,5 korda suurem, kui ta oli samasuguse nafta hinna juures 2009 aastal," ütles VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.
Ta märkis, et sellise hinna juures ei kata müügist saadud raha isegi õlitootmise muutuvkulusid. Sellises olukorras on ettevõte sunnitud sulgema kaks VKG Kiviter tüüpi õlivabrikut. Rohumaa sõnul on riigi maksutulule taolise vabrikute sulgemise otsuse mõju ligikaudu 15 miljonit eurot.
"Paradoksaalne on seejuures, et me ei saa vabrikuid varustada enda VKG kaevandusest, sest riik on piiranud meie kaevemahu 2,7 mln tonniga. Seejuures soovitatakse, et ostaksime sisse kallist kivi Eesti Energiast. Kokkuvõttes kaotavad lihtsad inimesed ja riigi kõik kodanikud," teatas Rohumaa.
Hetkel ei ole veel teada, mitu inimest saavad koondamisteated. Täpsed numbrid selguvad paari nädala jooksul, kui ettevõtte juhtkond vaatab üle võimalused leida koondatavatele töötajatele rakendust muudes tootmisüksustes.
VKG on Eesti suurim põlevkivi ümbertöötlemisettevõte. Kontsern annab tööd rohkem üle 2300 inimesele. Ettevõtte valduses on oma kaevandus, viis põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-, montaaži- ning energeetikaettevõte.
Autor: aripaev. ee

Seotud lood

Uudised
  • 16.12.14, 15:01
Rohumaa: Kiviteri efektiivsed tehased sulges monopoolne Eesti Energia
Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa kinnitusel on Kiviteri õlitehased moodsaima tehnoloogiaga Euroopa Liidus, kuid efektiivselt töötanud tehased sundis sulgema põlevkivi turul monopoolses seisus oleva Eesti Energia kallilt müüdud põlevkivi.
Uudised
  • 02.12.14, 10:07
Rohumaa: meid surutakse sisuliselt välja
VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa selgitas, et VKG on sulgemas kaht Kiviteri tehast, kuna on sunnitud ostma Eesti Energialt põlevkivi kallima hinnaga kui EE enda õlitehased.
Uudised
  • 05.12.14, 10:26
Põlevkivi hind tekitab Rõivasele küsimusi
Peaminister Taavi Rõivas tunnistas Riigikogu infotunnis vastates, et ka temale tekitab küsimusi kolmekordne hinnavahe, millega Eesti Energia müüb põlevkivi enda õlitootmisele ja VKG-le.
Uudised
  • 18.06.15, 15:06
Eesti Energia kavandab uut tehast
Eesti Energia võib otsustada järgmise aasta alguses ehitada teise kombineeritud põlevkiviõli tootmise ja elektri tootmise tehase, isegi kui globaalne toornafta hind investeeringuteks jääb piiripealseks, ütles ettevõtte tegevjuht Hando Sutter Bloombergile.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele