Autor: Raigo Neudorf • 2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes võidakse tootma hakata Fisker Karma luksusautosid

Soomes asuvas Valmet Automotive autotööstuses võivad varsti valmima hakata Fisker Karma luksuslikud sportautod, vahendab Kauppalehti.fi Turun Sanomate uudist.

Väljaande andmetel on Valmet Automotive pidanud läbirääkimisi automargi hiinlasest omanikuga ning luksusliku hübriidauto tootmine võib Uusikaupunki linnas alata juba järgmisel aastal.

Sportlikku Fisker Karmat valmistati Soomes asuvas Uusikaupunkis ka aastatel 2011-2012. Samas ei õnnestunud siis USA omanikul kallist automarki kuigi edukalt turustada – müügiks läks kõigest 2000 sõidukit ning tootmine tuli lõpetada. Lisaks läks Fisker Karma omanikfirma pankrotti.Valmet Automotive juht Ilppo Korhonen tunnistas, et Fisker Karma uue hiinlasest omanikuga on peetud läbirääkimisi tootmise taasalustamiseks Soomes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077