Raigo Neudorf • 16. september 2014
Jaga lugu:

Eestis tegutsev Eastman Chemical Company laieneb Soome

Ameerika keemiatehas Eastman Chemical Company teatas läinud nädala ettevõtte ühinemisest Taminco keemiatehasega. Tehingu hinnaks on 2.8 miljardit USA dollarit.

Mitmekesise tooteportfelliga keemiafirma Eastmani jaoks, mille kemikaale, kiud- ja plastmaterjale kasutatakse võtmekomponentidena igapäevast kasutust leidvates toodetes, tähendab Taminco aktsiate omandamine veelgi enda tootmisvaldkonna laiendamist.

„Taminco puhul on tegemist erinevatele nišiturgudele suunatud ettevõttega, mis Eastmaniga ühinedes suurendab veelgi viimase kompetentsi,“ kommenteeris Eastmani Kohtla-Järve tehase direktor Tony Sellers.

Kahe keemiafirma ühinemine laiendab ka Eastmani geograafilist haaret. Kui seni oli Eastmani Kohtla-Järvel asuv tehas suurettevõtte ida- ja põhjapoolseim tööstuskompleks Euroopas, siis Taminco keemiatööstuse omandamisega laienes Ameerika keemiaettevõte ka Soome, Oulusse, kus asub üks Taminco tehastest.

„Siiski on Eastmani laienemine eelkõige märk ettevõtte jätkusuutlikkusest ning uute atraktiivsete turgude otsimisest,“ tõdes Sellers.

Taminco näol on tegemist maailma juhtiva keemiaettevõttega alküülamiinide, metaanhappe ning selle derivaatide toomises, mis keskendub muu hulgas sellistele turgudele nagu toiduainetööstus ning põllumajandus. Hetkel opereerib Taminco 23 riigis ning omab kokku 8 tehasekompleksi, millele lisandub Eastman Chemical Company'iga ühinedes veel 40 üle maailma asuvat tehast.2013. aastal oli USA-s Tennessee osariigis Kingsport’is asuva peakontoriga Eastmani käive 9,3 miljardit dollarit.Kohtla-Järvel asuva Eastman Specialties OÜ müügitulu oli 2013. aastal 56,3 miljonit eurot.

 

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt