Autor: Raigo Neudorf • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter ostab Soome suurima komplektalajaamade tootja

ASi Harju Elekter nõukogu kiitis heaks Soome suurima komplektalajaamade valmistaja Finnkumu Oy 100% aktsiate ostmise kontserni Soome tütarettevõtte Satmatic Oy poolt.

Tehingu sõlmimine toimub 17. juunil, pärast mida saab Finnkumu Oy’st Satmatic Oy sajaprotsendiline tütarettevõte. Finnkumu Oy ostuga suurendab Harju Elektri kontsern oma turuosa Soomes ja ka mujal Skandinaavias ning laiendab oluliselt tootesortimenti. Tehingut finantseerib AS Harju Elekter ning tehingu hinda vastavalt lepingule ei avalikustata.

Finnkumu Oy on Soome juhtiv ettevõte, mis projekteerib, toodab ja müüb seadmeid elektrienergia jaotuseks, peamiselt kuuluvad ettevõtte tooteportfelli komplektalajaamad ja kaablijaotuskapid. Firma 2013. aasta müügitulu oli 10,4  miljonit eurot (2012. aastal 6,6 mln eurot) ja puhaskasum 1,25 miljonit eurot (2012. aastal 0,66 mln eurot).

Satmatic Oy on juhtiv tööstusautomaatika seadmete tootja ning kontserni toodete maaletooja ja edasimüüja Soomes. Firma peakontor ja tehased paiknevad Ulvilas ja Keraval. Ettevõtte 2013. aasta müügitulu oli 19,7 (2012: 21,3) miljonit eurot ning ettevõttes töötab 76 inimest.

Harju Elekter on juhtiv kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete tootja Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud ettevõte Skandinaavia riikides.

Harju Elekter Gruppi kuuluvad elektriseadmete valmistajatehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter  Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%) ja Rifas UAB (63%) ning  telekommunikatsioonitoodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika  (100%).

Lisaks on ASil Harju Elekter osalus sidusettevõttes AS  Draka Keila Cables (34%) ning finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14%) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (5%).

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077