Autor: Mari Mets • 9. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabu töökohti jälle rohkem

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli Statistikaameti teateil tänavu esimeses kvartalis 7200 vaba ametikohta, mis on eelmise kvartaliga võrreldes  13% rohkem ja mullu sama ajaga võrreldes 3% rohkem. 

Vabade ametikohtade määr ehk  osatähtsus nii hõivatud kui vabade ametikohtade koguarvust oli 2014. aasta esimeses kvartalis 1,3%.

Kõige kõrgem oli see määr muudes teenindavates tegevustes (3,3%) ja kõige madalam kinnisvaraalases tegevuses (0,04%). Muude teenindavate tegevuste alla kuuluvad näiteks pesumajad, keemiline puhastus, iluteenindus, arvutite ning tarbeesemete parandus.

Ametikohtade koguarvus oli kõige suurem töötleva tööstuse ametikohtade osatähtsus (19%), muude teenindavate tegevuste ametikohtade osatähtsus oli vaid 1%.

Kõige rohkem lisandus vabasid ametikohti majutuse ja toitlustuse tegevusalal, kus oli neid 2013. aasta esimese kvartaliga võrreldes ligi kaks ja pool korda rohkem.

Asukoha järgi  asus 66% vabadest ja 55% hõivatud ametikohtadest Harju maakonnas (sealhulgas Tallinnas). Vabade ametikohtade määr oli samuti kõige kõrgem Harju maakonnas (1,6%) ning kõige madalam Hiiu maakonnas (0,04%).

Vabadest ametikohtadest 24% oli avalikus ja 76% erasektoris.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077