Autor: Indrek Kald • 14. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lahkus Harju Elektri osanik Lembit Kirsme

Pika ja pöördumatu haiguse järel lahkus 12. aprillil kontserni Harju KEK nõukogu endine esimees, elektroonikainsener Lembit Kirsme.

Pärast Tallinna 10. keskkooli lõpetamist asus ta õppima TPIsse (tänane TTÜ), mille lõpetas 1965 raadioinsenerina. Kirsme suunati tööle raadiotehasesse Punane RET, sealt suundus ta Kuusalu kolhoosi elektroonikaettevõtte Estron peainseneriks.

1977 kutsuti Kirsme tööle Harju KEKi, kus ta algul töötas tootmisbaasi elektri- ja elektroonikatootmise peainsenerina, seejärel erikonstrueerimisettevõtte EKTE peainseneri ja selle baasil loodud Harju Elektri juhatajana.

Pärast Eesti taasiseseisvumist asus Kirsme arendama Harju KEKi väliskaubandusettevõtet AS Devest, luues hiljem selle baasil kaubandusketi Ehitusmarket. Esimene keti kauplus avati 1995. aastal Keilas, hiljem lisandusid teised mitmel pool Eestis.

Devesti juhataja kohalt valiti Kirsme 1999. aastal Harju KEKi nõukogu esimeheks, kellena ta töötas kuni haigestumiseni 2007. aastal.

Lembit Kirsme on saanud kaubandus-tööstuskoja I klassi aumärgi, samuti Harjumaa ja Keila linna teenetemärgid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077