Terje Aru: Krimm läheb nii ehk naa venelastele

Terje Aru, kelle osalusega ettevõte EU GIG OÜ toodab Ukrainas, Venemaal ja Eestis rahvusvahelisele turule kõrgepingeliinide isolaatoreid, ütleb, et kriis nende tegevust mõjutanud ei ole.

Aru hinnangul sõda Ukrainas ei tule, ent lähema kolme aasta jooksul läheb Krimm nii ehk naa venelastele ning Venemaa toob lisavägesid, et kaitsta oma salajasi baase. Arule valmistab aga muret see, mis saab Ukraina lõhenemisest. „Ukraina jaguneb pooleks: 50 protsenti venemeelseid ja 50 protsenti ukrainameelseid. See saab tulevikus olema kordades suurem probleem kui praegune Krimmi-küsimus,“ ütles ta.

Ta lisas, et Ukraina majandus praegu toimib. „Meie Kiievi büroo inimesed on olukorraga juba harjunud, ent mõni nädal tagasi olid mõnevõrra närvilised,“ lausus ta. Aru märkis, et olukord on Ukrainas inimestele läinud sedavõrd kriitiliseks, et kaks seal tema ettevõttega seotud inimest on peredega Tallinna kolinud.

Ukraina kohalikud kutsuvad üles tervele mõistusele ja leiavad, et töö on see, mis hoiab kriisi kontrolli all, ütles Aru. „Kohalikud kutsuvad üles tervele mõistusele ja leiavad, et töö hoiab rahutusi veel kontrolli all. Ükski ettevõte ei pea võimalikuks uksi sulgeda, sest siis on need inimesed tänaval ja võivad veel suuremad rahutused tekkida,“ kommenteeris Aru Ukrainas toimuvat.

Aru Ukraina töötajad on ðokeeritud sellest, et rajoone on pandud valitsema oligarhid, kelle vastu alguses protesteerima hakati.

„Kogu konflikt Kiievis algaski sellest, et vohab korruptsioon, et ühed on väga palju jõukamad kui teised, valitseb onupojapoliitika, kuumad toolid ja portfellid. Ja nüüd on needsamad inimesed, kelle vastu üles tõusti, pandud sujuvalt kohalikke rajoone valitsema. Inimesed on segaduses, nad ei saa aru, mis toimub,“ vahendas Aru oma töötajate meeleolusid.

Ta lisas, et ettevõttega seotud ukrainlased on palunud mitte kuulata kõike, mida Euroopa press pakub, sest põhiliselt on kajastatud vaid ühe poole seisukohti.

 

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara