Autor: Erko Tamuri • 5. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootlikkuse kasvu ette rakenda äritarkvara

Ettevõtjate pikaajaline eesmärk on tagada oma äritegevuse püsivus ja konkurentsivõime. See eeldab paratamatult võimet pidevalt muutuda ja saavutada arenguks vajalik tootlikkus, kirjutab BCS Itera ASi juht Erko Tamuri.

Mujal maailmas on äritarkvaralahendused tootlikkuse kasvus märkimisväärset rolli mänginud juba kaua. Nüüd on aeg ka Eesti ettevõtjatel oma inimestesse rohkem investeerida ning läbi tarkade töökohtade nutikaid lahendusi enda kasuks tööle panna.

Kaasaegsed äritarkvaralahendused omavad kogu IKT lahenduste portfellis eripärast rolli selles osas, et üldjuhul nõuab see suurema osa töötajate kaasamist. Tegemist ei ole pelgalt juhtide või finantsinimeste lahendusega, vaid kogu ettevõtte töös osalevate inimeste lahendusega. Seetõttu ongi paljud ettevõtted peljanud investeeringuid, sest ei usuta, et inimesed on võimelised uusi lahendusi kasutama.

Juhtide mugavustsoon on kõrge. Uuendused nõuavad ju osa inimeste väljavahetamist või panustamist nende täiendõppesse, rohkem sisulist tööd vanema põlvkonna tööjõuga, enama hulga inimeste arvamustega arvestamist, samuti kvaliteetsemat tööd värbamisprotsessis. Samas, mida nutikamad on töötajad uut tehnoloogiat kasutama, seda tugevam on ettevõtte konkurentsivõime pikaajalises perspektiivis.

BCS Itera ASi juhi Erko Tamuri hinnangul on IT-uuenduste puhul ei ole enamasti pudelikaelaks mitte uus tehnoloogia või lahendus ise, vaid meetodid, kuidas seda organisatsioonis ellu viiakse. Loe pikemalt tänase Äripäeva paberlehes.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077