Autor: Ain Alvela • 22. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töösturid: puudub partner, kellega mõistlikku juttu ajada

Äripäeva Tööstusettevõtete Äriplaani konverentsil korraldatud arutlusringis osalesid Enn Veskimägi ja Raivo Vare. Teemaks, kuidas vältida tööstuses viimase 20 aasta jooksul tehtud vigu edaspidi.

ASi Standard omanik Enn Veskimägi on seda meelt, et meie valitsuses ei ole viimase paarikümne aasta jooksul olnud õigupoolest ühtegi ministrit, keda võiks pidada töösturi heaks partneriks.

„Ma pole majandusministeeriumis läbi kogu selle aja tegelikult leidnud partnerit, kellega võiks koostööd teha,“ tunnistas ta. „Kahjuks pole meil Eestis partnerit, kellega rääkida tehnoloogilisest arengust või adekvaatse tööstuspoliitika väljatöötamisest.“

Teiseks, läbi aastate kestnud probleemiks on tema sõnul tõsiasi, et seadusandlust muudetakse meil piltlikult öeldes üleöö.

„Kui te muudate mingit seadust, kui tekkib selline plaan, siis andke sellest varakult teada,“ kutsus Veskimägi seaduseandjat üles.

Ettevõtja Raivo Vare märkis, et Eesti vajab selgelt sõnastatud tööstuspoliitikat ja see tööstuspoliitika peab olema laiem kontekst, see peab olema suunatud tootmisele selle kõige laiemas mõistes. Samuti on tema sõnul tarvis parandada hariduspoliitikat, välisinvesteeringutele rohelise tee andmist, seda näiteks investeeringutoetuste kujul ja tehnoloogilist revolutsiooni.

„Kui täna minna välisinvesteeringute järele, siis on see sootuks midagi muud, kui see, kui mindi nende investeeringute järele 20 aastat tagasi,“ märkis Vare. „Praegu peame minema sootuks kvaliteetsemate investeeringute järele. Peame vältima selliseid, mis viibivad siin nn kümne-aasta reegli järele ja siis jälle edasi kolivad.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077