Autor: Ave Lepik • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Incap alustas koondamist

Elektroonikaseadmeid ja -komponente tootev Incap tegi eelmisel reedel algust kollektiivse töölepingute lõpetamisega Kuressaare tehases. Otsus puudutab umbes 70 töötajat.

Saarte Hääl kirjutab täna, et septembri lõpus raputas Incapi Kuressaare tehase töötajaskonda koondamiste laine, siis anti koondamisteade kätte 15 töötajale. Incapi kommunikatsioonijuht Hannele Pöllä avaldas siis lootust, et kuigi olukord ei ole kiita, on ehk tegemist siiski ajutise ümberkorraldusega. Eile sai aga teatavaks, et koondamisi on peagi veel tulemas ja tunduvalt suuremal hulgal.

Incapi personalijuht Susanna Pyykkö kinnitas Saarte Häälele, et nad alustasid eelmisel reedel tõepoolest kollektiivse töölepingute lõpetamise protsessiga ja seda vastavalt Eestis kehtivale töölepinguseadusele. Ta selgitas, et 15-päevase konsultatsiooniperioodi ajal arutavad nad olukorra Kuressaare tehase töötajate esindajatega põhjalikult läbi.

“See protsess puudutab kõiki Incap Electronics Estonia OÜ tehase töötajaid, nii Kuressaares kui ka Tallinnas,” täpsustas Pyykkö. Toimetusele teadaolevalt töötab Incapi Kuressaare tehases praeguse seisuga umbkaudu 140 inimest.

Incapi personalijuhi sõnul on tööandja esialgne hinnang, et kollektiivne töölepingu lõpetamine puudutab tõesti 74 töötajat. Samas märkis ta, et tegemist on ikkagi esialgse hinnanguga ja töötajate arv, keda kollektiivne koondamine lõppkokkuvõttes puudutab, selgub mainitud 15-päevase konsultatsiooniperioodi käigus. Pyykkö ei täpsustanud, kas koondatavate arv võib kujuneda ka suuremaks või väiksemaks.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077