Autor: Marta Jaakson • 22. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skano: see aasta tuleb prognoositult raske

Skano Group AS juhatuse liige Andres Kivistik kinnitas majandusministeeriumi avalikustatud sektori ülevaate tulemusi, milles ennustati puidutöösturitele mullusest kehvemat aastat.

Kivistik nentis, et börsiettevõttena ei saa ta hoolimata juba üle vaadatud poolaasta tulemustest täpsemaid kommentaare anda, ent juba varasemalt prognoositust näeb ka tema puidutöösturitele rasket aastat.

„Maailmamajandus on väga nõrgas seisus ja meie sõltume välisturgudest ja välisturgudel on olukord suhteliselt niru, eriti Skandinaavias ja eriti Soomes,“ märkis Kivistik.

Töötajate arvu Kivistiku sõnul plaanis vähendada ei ole. 

Skano Group AS käive oli mullu 19,1 miljonit eurot, võrreldes 2011 aastaga kasvas käive ligi 2 miljoni võrra. Ettevõte jäi mullu 0,2 miljoni euroga kahjumisse, 2011 aasta puhaskasum oli 2,6 miljonit eurot.

MKM märkis puidutööstuse sektoriülevaates, et kui  2011. aastal kasvas puidutööstussektor tänu ekspordile, siis mullu oli tugevam koduturg. Kokku kasvas aastaga puidutööstuse müük 2,2 protsenti, sealhulgas müük koduturule 2,6 protsenti. Varasema aastaga võrreldes tootmismahtude kasv aeglustus, kasvades püsivhindades arvestatuna 1,8 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077