Autor: Joosep Laik • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balsnacki juht: loodan, et hinnad järgmisel aastal ei tõuse

Maisi maailmaturu hinnalangust on tunda ka toiduainetööstuses. Maisi kasutava Balsnack International Holding ASi juht Elmar Rusing loodab hindade püsimist samal tasemel.

Rusingu sõnul on maisi hinnalangust juba tunda. "Tundub, et sabasid ja tormamist ei ole tootjate poolt. Helistavad ka need tooraine pakkujad, kes varem pole helistanud ja on tunda, et tooraine ülejäägiga väike surve on. Aga kui mingi hinnakorrektsioon tuleb, siis ma arvan, et uuest saagist, mitte varem," kinnitas ta.

Balsnacki-suurusele ettevõttele ei langeta hankijad Rusingu sõnul naljalt hindu ja kuna firma oma toorainet otse tootjate käest ei osta, võib hinnalangus jõuda ka nendeni viivitusega.

"Seal võivad olla tehtud lepingud ette teatud hindadega. Aga Eesti tarbijale võib öelda, et jube hea oleks, kui sügisel ei peaks hakkama hindu tõstma tooraine hinna pärast. Hea oleks, kui saaks jätta hinnad samale tasemele. See oleks suur saavutus," sõnas ta.

"Aastaid tagasi saime toorainet 25% odavamalt ja teatasime kaubandusele, et laseme toote hinna krooni võrra alla. Kaubandus kehitas selle peale õlgu, et tore, aga kaupluses sellepärast midagi ei muutunud. Nii et pigem rõõmustame selle üle, kui hinnad ei tõuse," lõpetas Rusing.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077