Autor: Sirje Rank • 4. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti liitus Põhjala elektribörsiga

Eile liitus Põhjala elektribörsiga Nord Pool Spot ka Läti, mis tähendab, et elektrit ostetakse ja müüakse seal nüüd samal turul kui teistes Balti riikides ja Põhjamaades.

Nord Pool Spot ja Balti riigid on teinud koostööd aastast 2007, et avada Balti kohalikud elektriturud ning liita need Põhjala turgudega.

"Läti turu avamisega on kõik kolm Balti riiki liikumas läbipaistva elektrituru suunas, mis on täielikult integreeritud Põhjala turuga," ütles Nord Pool Spoti tegevjuht Mikael Lundin agentuuri Bloomberg vahendusel. 

Esimesel kauplemispäeval kujunes Lätis elektrienergia hinnaks 46,51 eurot MWh ehk 4,7 senti kWh. Tänane hind on 48,68 eurot Mwh.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077