Autor: Raigo Neudorf • 30. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Portaal: äritarbijail tasub sõlmida 2014. aasta elektrilepingud

Energiaturg.ee hinnangul on äritarbijatel praegu soodne sõlmida 2014. aastaks elektrilepingud.

Portaali teatel on äritarbijate elektrihinnad praegu viis protsenti madalamad kui möödunud talvel. Fikseeritud hinna eelistajatele tuleneb praegune hinnasoodsus tuletistehingute maksumusest, mis on kaks kuni kolm eurot MWh kohta odavamad kui möödunud talveperioodil. Börsihinna eelistajate jaoks on  börsimarginaal püsinud stabiilsena.

„Kui fikseeritud hinda eelistavad äritarbijad sõlmivad 2014. aastaks elektrilepingu praeguse hinnatasemega, võib hinnavõit eeldatavalt ühe MWh kohta olla mitu eurot, võrreldes eelmise aasta lõpuperioodiga või võimalike pakutavate elektrihindadega käesoleva aasta teises pooles. Näiteks möödunud talveperioodil oli elektrimüüjate pakutud keskmine madalaim fikseeritud hinnaga aastase paketi elektrihind ilma käibemaksuta 44 eurot MWh kohta, kuid praegu on sama elektripaketi soodsaim hind alla 42 euro MWh kohta,“ ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.Ta lisas, et kuna suuremal osal tarbijatel lõpeb elektrileping kalendriaasta lõpuga, siis tuleb lisaks eeldatavale hinnatõusule aasta teises pooles arvestada, et võib tekkida sarnane olukord nagu avatud turu eel, mil elektrimüüjad ei jõudnud kõigile päringuid esitanud äritarbijatele suure koormuse tõttu personaalset pakkumist teha.„Käesolevaks soodsa hinnatasemega perioodiks küsis Energiaturg.ee oma koostööpartneritest elektrimüüjatelt - TS Energia, Elektrimüügi AS, Elektrum Eesti OÜ ja uue tulijana INTER RAO – veel eraldi pakkumised tarne algusega 1. juulist 2013 ja 1. jaanuarist 2014.  Äritarbija tarbimismahust lähtuvate pakkumistega saab tutvuda portaali iseteeninduskeskkonnas, kus äritarbija saab huvi korral viia läbi ka müüjate vahelisi hinnakonkursse,“ märkis Tamm.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077