Portaal: äritarbijail tasub sõlmida 2014. aasta elektrilepingud

Energiaturg.ee hinnangul on äritarbijatel praegu soodne sõlmida 2014. aastaks elektrilepingud.

Portaali teatel on äritarbijate elektrihinnad praegu viis protsenti madalamad kui möödunud talvel. Fikseeritud hinna eelistajatele tuleneb praegune hinnasoodsus tuletistehingute maksumusest, mis on kaks kuni kolm eurot MWh kohta odavamad kui möödunud talveperioodil. Börsihinna eelistajate jaoks on  börsimarginaal püsinud stabiilsena.

„Kui fikseeritud hinda eelistavad äritarbijad sõlmivad 2014. aastaks elektrilepingu praeguse hinnatasemega, võib hinnavõit eeldatavalt ühe MWh kohta olla mitu eurot, võrreldes eelmise aasta lõpuperioodiga või võimalike pakutavate elektrihindadega käesoleva aasta teises pooles. Näiteks möödunud talveperioodil oli elektrimüüjate pakutud keskmine madalaim fikseeritud hinnaga aastase paketi elektrihind ilma käibemaksuta 44 eurot MWh kohta, kuid praegu on sama elektripaketi soodsaim hind alla 42 euro MWh kohta,“ ütles Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Ta lisas, et kuna suuremal osal tarbijatel lõpeb elektrileping kalendriaasta lõpuga, siis tuleb lisaks eeldatavale hinnatõusule aasta teises pooles arvestada, et võib tekkida sarnane olukord nagu avatud turu eel, mil elektrimüüjad ei jõudnud kõigile päringuid esitanud äritarbijatele suure koormuse tõttu personaalset pakkumist teha.

„Käesolevaks soodsa hinnatasemega perioodiks küsis Energiaturg.ee oma koostööpartneritest elektrimüüjatelt - TS Energia, Elektrimüügi AS, Elektrum Eesti OÜ ja uue tulijana INTER RAO – veel eraldi pakkumised tarne algusega 1. juulist 2013 ja 1. jaanuarist 2014.  Äritarbija tarbimismahust lähtuvate pakkumistega saab tutvuda portaali iseteeninduskeskkonnas, kus äritarbija saab huvi korral viia läbi ka müüjate vahelisi hinnakonkursse,“ märkis Tamm.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara