Autor: Ave Lepik • 27. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auvere elektrijaama ehitus poole peal

Eile jõudis aurutrumli paigaldamisega edukalt lõpule Auvere elektrijaama ehituse esimene etapp, teatas Eesti Energia. 

Ehitusjärgus katlasse paigaldati 19-meetri pikkune ja 160 tonni kaaluv aurutrummel, mis eraldab tootmisprotsessis vee ja auru.

«Aurutrumli paigaldamine tähistab esimese ehitusetapi edukat läbimist ja teise algust. Aurutrummel on katla süda. Seadme kasutusaja jooksul võivad paljud masinavärgi osad vahetuda, kuid trummel peab katlale eluaja lõpuni truuks jääma,» selgitas Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo.

Keeva vee ja auru segu siseneb Pajo sõnul katlast trumlisse, kust vesi katelagregaati tagasi juhitakse, aur aga suunatakse ülekuumendite kaudu turbiini.

Rumeenia tehases valminud trumli paigaldas Rumeenia firma SAEM ning selleks kulus 2,5 tundi, teatas ettevõte.

Eesti Energia ehitab Eesti elektrijaama lähedusse uut 300-megavatise võimsusega Auvere elektrijaama. Elektrijaam hakkab kütusena kasutama põlevkivi ning kuni 50% ulatuses on seda võimalik asendada biokütustega. Esimesed seadistus- ja käivitustööd on kavandatud 2014. aasta  sügisesse. Elektrijaam valmib 2016. aasta alguses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077