Põlevkivienergeetika toob Eestisse enam kui 20 riigi eksperdid

10.-11. juunil väisavad Tallinna kõrgetasemelised energeetikaeksperdid, et diskuteerida põlevkivienergeetika oleviku ja tulevikuvõimaluste üle.

Neljandat korda Eestis toimuv põlevkivisümpoosion toob kohale nii Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) kui Maailma Energeetikanõukogu (WEC) esindajad, aga ka eksperdid maailma juhtivatest põlevkivitööstustest ning valdkonnaga tegelevatest ülikoolidest.

“Eestil on pikk kogemus ja märkimisväärsed teadmised põlevkivi kaevandamisel ja töötlemisel. Põlevkivi on meie energiajulgeoleku nurgakivi. See teeb meist ühe juhtiva põlevkivi arendaja maailmas. Üha enam riike tunneb huvi oma põlevkivivarude kasutuselevõtu vastu ning Eesti saab olla siin teenäitajaks, jagades oma teadmisi ja kogemusi,” ütles sümpoosioni üks peaesinejatest, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ja Colorado School of Mines´i korraldatava sümpoosioni eesmärk on tekitada ja suurendada rahvusvahelist huvi põlevkivitööstuse vastu ning olla diskussiooni algatajaks ja sidemete loojaks erinevate huvigruppide vahel selle tööstusharu arendamisel.

„Sümpoosion annab Eestile erakorralise võimaluse jätkata pikaajalist põlevkiviteemalise konverentsi korraldamise traditsiooni ning demonstreerida oma maailmatasemel teadmisi ja kogemusi põlevkivitööstuses,“ selgitas Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive põlevkiviteemalise suurürituse Eestisse toomise põhjuseid.

Sümpoosionil esitatakse üle 50 ettekande. Muuhulgas käsitleb Rahvusvahelise Energiaagentuuri säästva energiapoliitika ja –tehnoloogia direktor Didier Houssin mittekonventsionaalse õli ja gaasi perspektiivi maailma energiaturul ning Maailma Energeetikanõukogu aseesimees Euroopas Dr.-Ing. Leonhard Birnbaum räägib energeetika globaalsetest arengutrendidest. Põlevkivienergeetika jätkusuutlikkust analüüsib makroökonoomika ekspert Hardo Pajula.

Rahvusvaheline põlevkivikonverents toimub Eestis neljandat korda. Esimene konverents toimus Eestis 1968. aastal. Viimati olime rahvusvahelise põlevkivisümpoosioni võõrustajaks 2009. aastal, mil osales 300 oma ala spetsialisti 24 riigist.

Seekordse sümpoosioni osalejate hulka kuuluvad põlevkivitööstuse edukaimad ettevõtjad, tehnoloogia arendajad, tunnustatuimad teadlased, akadeemikud ning valitsuste vastava valdkonna esindajad ja ametnikud. Registreerunud on üle 300 osaleja 21 riigist, teiste seas põlevkivispetsialistid Hiinast, Ameerika Ühendriikidest, Brasiiliast, Jordaaniast, Venemaalt ja Türgist.

Põlevkivisümpoosion toimub 10.-11. juunil Tallinna Tehnikaülikoolis. Ürituse korraldamist toetavad Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Ülikool, Colorado School of Mines, Haldor Tops¸e, Air Products, Outotec, Total, Fluor ja QER ning koostööpartneriteks on Maailma Energeetikanõukogu ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara