ABB Grupi juht lahkub isiklikel põhjustel ettevõttest

Energeetika- ja automaatikakontserni ABB Grupp tegevjuht Joe Hogan on otsustanud lahkuda isiklikel põhjustel ettevõttest.

Tema taandumise kuupäeva pole veel paika pandud. Hogan jätkab ettevõtte juhtimist kuni järglase leidmiseni, et tagada võimalikult sujuv üleminek.

"Joe on olnud suurepärane ja edukas tegevjuht ning teinud head tööd ettevõtte juhtimisel ka kõige sügavama majanduskriisi ajal. ABB on täna kindlasti palju paremas seisus, kui Joe liitumisel meiega viis aastat tagasi," ütles ABB nõukogu esimees Hubertus von Grünberg. "Ma tean, et see on oli raske otsus nii Joe kui nõukogu jaoks ning mul on siiralt kahju, et Joe ettevõttest lahkub."

Hogan sai ABB juhiks septembris 2008. Tema juhtimise ajal on ABB investeerinud 20 miljardit dollarit ettevõtte tugevdamiseks. Suuri investeeringuid on tehtud nii ülevõtmiste kui paigutustena uurimis- ja arendustegevusse.

"Joe juhtimisel on ABB konkurentsivõime oluliselt paranenud. Ettevõte on julgelt investeerinud meetmetesse, mis on aidanud juhtida kasvu ja innovatsiooni ning samal ajal tulnud edukalt toime kulude kontrolli all hoidmisega," lisas von Grünberg.

"Teavitasin nõukogu oma lahkumisest. See oli raske otsus. Ootan sujuvat ja probleemitut üleminekut," kommenteeris Hogan ABB pressiteates.

ABB kliendid energeetika ja automaatika valdkonnas on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. Kontsern annab tööd ligi 145 000-le inimesele umbes sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuule- ja diiselgeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad), müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

ABB on pälvinud neli korda (2007–09, 2011) Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava "Aasta Välisinvestori" auhinna ning korra (2008) Eesti parimale ettevõttele määratava "Ettevõtluse Auhinna".

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara